Nieuws

Aftrapmodule

Maandagavond 13 februari was het genieten geblazen voor een kleine twintig onderbouw en middenbouw trainers. Van 18.30 – 21.30 uur kregen zij een heleboel zowel theoretische als praktische tips en kennis aangereikt door een bevlogen KNVB-docent Eddy Kuik.

Eerst gingen de dames en heren naar buiten voor het praktijkgedeelte op veld 1. Daar werden ze opgewacht door jeugdtrainers Stijn Bultman, Niels Marsman, Harold Berg en twaalf O10-spelers.

Stijn en Niels lieten zien hoe zij het proces van wedstrijd begeleiden aanpakken: van voorbespreking, wedstrijdcoaching, time-out tot nabespreking. Na de wedstrijd begeleidden de jeugdtrainers elk een groepje tijdens een oefenvorm. Daarbij lag de nadruk op aanvallen en het uitspelen van een overtal.

Ondertussen gaf docent Eddy toelichting aan zijn trainerspubliek en stelde hij vragen over hun observaties van de wedstrijd en oefenvorm.

Aansluitend werd de avond vervolgd met het theoretische deel van het programma. Daarin werd Stijn o.a. gevraagd naar zijn aanpak en ervaringen daarmee.

Verder werden de trainers meegenomen in de wereld van de vier kwaliteiten van een trainer (structuur bieden, stimuleren, individueel aandacht geven en verantwoordelijkheid geven) en hoe ze die in de praktijk kunnen toepassen. En laten we de prikkelende stellingen niet vergeten, waar de dames en heren hun standpunt over o.a. trainers gedrag konden geven.

Al met al een zeer geslaagde trainers-avond bij Rohda, waar ook tal van gasten (waaronder de heren Marsman en Knippenborg) een kijkje kwamen nemen!

Lees meer over de KNVB Aftrapmodule

Voetbalgroet, TC Onderbouw en Middenbouw

Voor jou geselecteerd

Naar boven