Ondanks nederlaag weinig schade opgelopen in Haren

In een hele andere ambiance dan in de Sallandse Derby heeft Rohda Raalte een terechte 2-0 nederlaag geleden tegen Be Quick 1887. Voor slechts 135 toeschouwers (vorige week nog zo’n 2000) waren het de Groningers die in de ijskoude wind het beste spel lieten zien en dus na 90 minuten spel verdiend wonnen.

In de 1e helft ging het nog gelijk op. Beide ploegen speelden niet hun beste spel, maar het ging veel heen en weer. Nadat Rohda Raalte zijn grootste kans via Mart Lugtenberg over zag gaan, was het Be Quick 1887 dat niet lang daarna de score opende. Uitblinker Nilay van der Ploeg bleek een ware plaaggeest voor Rohda Raalte. Deze speler was net over gekomen uit de jeugd van Be Quick 1887 en zoals hij gisteren speelde, is hij een ware aanvulling in de 4e Divisie. Hij kwam goed door en legde af op Robbin van Kooten. Hij schoot de bal in de lange hoek langs Frans van Oldeniel. Ruststand 1-0.

Na rust probeerde Rohda Raalte middels een omzetting toch beter uit de kleedkamer te komen. Wesley Hansler verving Kevin Peppels. Dat leek eerst ook beter te gaan, maar gaandeweg werd Be Quick 1887 weer gevaarlijk. Uitblinker bij Rohda Raalte werd dan ook doelman Frans van Oldeniel, die een vier-, vijftal 100% kansen van Be Quick 1887 onschadelijk maakte. Rohda Raalte stelde daar in de 2e helft te weinig tegenover om aanspraak te mogen maken op een gelijkmaker.

Zeven minuten voor tijd werd het dan toch 2-0. Vanuit een lange bal, die onderschept werd door Thom Strijland, kwam de bal over rechts toch door. Iedereen dacht dat er daarbij een overtreding gemaakt werd op Thom, alleen de scheidsrechter dacht hier anders over. Doordat hij wel de fluit naar de mond bracht, dachten de Rohda Raalte spelers dat hij zou gaan fluiten voor deze duidelijke overtreding, echter de leidsman besloot anders. Be Quick 1887 ging door, legde de bal breed op uitblinker Nilay van der Ploeg. Hij schoof de bal onhoudbaar in de onderhoek: 2-0. De wedstrijd was beslist.

Zonde van deze nederlaag. Echter de schade bleek achteraf mee te vallen. De bovenste ploegen lieten allen punten liggen. Hierdoor blijft de achterstand op de koploper vv Hoogeveen nog altijd maar 5 punten. Rohda Raalte is wel één plaats op de ranglijst gezakt. Het staat nu op de 6e plaats. Aanstaande zondag wacht een thuiswedstrijd op Sportpark Tijenraan tegen nummer 2 HBS uit Den Haag.

Be Quick 1887 – Rohda Raalte 2-0 (1-0)

’37 1-0 Robbin van Kooten; ’84 2-0 Nilay van der Ploeg

Scheidsrechter: Dhr. Huizinga