Nieuws

Rohda Raalte komt tandje te kort tegen HBS

Om aan te blijven haken in de strijd om de bovenste plaatsen heeft Rohda Raalte zichzelf een slechte dienst bewezen. Op het eigen Sportpark Tijenraan werd er nipt met 1-2 verloren van HBS Craeyenhout uit Den Haag. Door deze overwinning zijn de Hagenezen weer koploper geworden in de zondag 4e Divisie A.

Foto’s Lamberth Fotografie

Tot aan de 0-1, in de 29e minuut, had Rohda Raalte een licht overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Beide ploegen hadden de defensie goed voor mekaar. De 0-1 kwam tot stand nadat Maurice van Bussel uitgleed en spits Jedsel Markes onberispelijk in de verre hoek uithaalde. Rohda Raalte had nog wel enkele kansjes via Julian van Hoogstraten en Max Koelen, maar de trekker werd helaas niet over gehaald.

Na rust had Rohda Raalte het moeilijk om een gaatje in de Haagse defensie te vinden. Toch werd het in de 62e minuut gelijk via een prima aanval over links en de ingevallen Kevin Peppels van dichtbij simpel in kon tikken. Helaas kwam Rohda Raalte daarna te snel op een 1-2 achterstand via wederom spits Jedsel Markes die een corner via de binnenkant van de paal binnen knikte. Rohda Raalte probeerde daarna nog vanalles om de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een aantal mogelijkheden kwamen de Raaltenaren niet.

Volgende week is Rohda Raalte vrij. Een week later staat er op zaterdag de uitwedstrijd in Rotterdam tegen VOC op het programma.

Karakteristieken:
Rohda Raalte – HBS Craeyenhout 1-2 (0-1)

’29 0-1 Jedsel Markes; ’62 1-1 Kevin Peppels; ’64 1-2 Jedsel Markes

Scheidsrechter: Dhr. Broekhuizen

Geel: Thom Strijland (Rohda Raalte) & Niels van Pelt (HBS Craeyenhout)

Toeschouwers: 300

Opstelling Rohda Raalte:
Frans van Oldeniel, Shaquile Woudstra, Maurice van Bussel, Coen van Heun, Flynn Schrijver, Thom Strijland (C), Sven Pazie (’73 Don van Rossum), Max Koelen (’54 Kevin Peppels), Mart Lugtenberg, Wesley Hansler (’78 Jens Spikker) & Julian van Hoogstraten (’54 Damon van Hoften)

Foto’s Lambert Fotografie. Meer foto’s vind je hier.

Voor jou geselecteerd

Naar boven