Nieuws

Teije ten Den keert terug op het oude nest

Op zijn 5e begon Teije ten Den met voetballen bij ROHDA Raalte. Hij speelde in het Nederlands Elftal onder 16 jaar en al op 17-jarige leeftijd was een vaste basisspeler van ons eerste elftal, destijds onder trainer Kick Maatman. Dat hij op zijn 19e de overstap maakte naar Go Ahead Eagles was dan ook een logisch gevolg. Vervolgens speelde de 1,93 meter lange centrumspits voor FC Oss, Helmond Sport en Volendam in Nederland en voor CD Guijuelo en CE L’Hospitalet in Spanje. Toen de coronapandemie uitbrak is Teije teruggekeerd naar Nederland en speelt hij, na een jaar Kozakken Boys, nu voor het tweede seizoen in de 2e divisie bij De Treffers. In 225 wedstrijden (waaronder 2 kwalificatiewedstrijden voor de Europa League, 9 wedstrijden in de eredivisie, 12 wedstrijden in de KNVB beker en 124 wedstrijden in de Keukenkampioen Divisie) werd 50 keer het net gevonden.

Teije 11 jaar geleden tegen WvF

Naast zijn voetballoopbaan heeft Teije, die thans 29 jaar oud is, niet stil gezeten. Onlangs heeft hij zijn universitaire studie Geschiedenis afgerond. Er was samen met zijn vriendin altijd al de wens om een keer terug te keren naar de regio Salland en dat gaat binnenkort gebeuren nu er een huis en werk is gevonden. Hoewel er meerdere regionale en landelijke (top)amateurploegen naar zijn diensten dongen, zijn wij als ROHDA Raalte ontzettend blij te kunnen melden dat Teije zijn hart heeft laten spreken en het komend seizoen weer in het mooie rood en geel van ROHDA Raalte te bewonderen is. Na 11 seizoenen elders te hebben gevoetbald is daarmee de cirkel rond.

Teije geeft het volgende aan over zijn terugkeer: “Vanaf het moment dat ik bij ROHDA Raalte vertrok om het profvoetbal in te gaan zijn we altijd in contact gebleven. Ik keek er al langere tijd naar uit om weer bij de club terug te komen, maar het was zoeken naar het juiste moment. Nu ik in Deventer ga wonen is er een mogelijkheid ontstaan en heeft ROHDA Raalte me snel kunnen overtuigen. Ik kan niet wachten om het Rood & Geel weer te dragen en met club succes te beleven!”.

Welkom thuis Teije en veel succes en plezier gewenst!

Beleidsgroep ROHDA Raalte 1

Voor jou geselecteerd

Naar boven