Onnodig verlies in Rotterdam

Rohda Raalte heeft zaterdagavond onnodig verlies geleden in Rotterdam. VOC won de toss en kon van de wind af spelen in de 1e helft, daar waar Rohda Raalte bij het winnen van de toss dat ook wilde. Het was immers bekend dat de 2e helft de zeer straffe wind wat zou gaan liggen. En zo geschiede.

Rohda Raalte begon zeer slecht aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut kwam het op een 1-0 achterstand via Tim Zeller die een fout in de Raalter verdediging genadeloos afstrafte. Een kwartiertje later werd het zelfs 2-0, toen wederom de verdeding niet vrijuit ging en Soares van VOC schitterend binnen mocht schieten.

De Raaltenaren gingen er niet bij de pakken neerzitten en ging vol op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze kwam dan ook in de 21e minuut toen Kevin Peppels vrij voor de keeper werd gezet, middels een prima op maat gegeven balletje van Mart Lugtenberg. Rohda Raalte dacht weer in de wedstrijd te zitten, maar helaas werd het 3-1 toen Coen van Heun een sliding te laat inzette en pardoes een speler van VOC onderuit haalde: Strafschop. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door van der Loo van VOC.

Toch kwam Rohda Raalte opnieuw dichterbij toen Kevin Peppels een bal, die door opnieuw Mart Lugtenberg achter de verdediging van VOC gelegd werd, alleen op de keeper van VOC afstevende en in de verre hoek de 3-2 aantekende. Rohda Raalte kreeg nog enkele kansen voor de rust, maar gescoord werd er helaas niet.

Na rust, toen de wind wat was gaan liggen, ging Rohda Raalte opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Het kwam ook sterk uit de kleedkamer. Via een mooie aanval over links werd de bal voorgezet door Max Koelen, maar door onverklaarbare redenen ging de bal er niet in. Kevin Peppels tikte de bal van dichtbij recht op de reddende doelman van VOC af. Deze kon dus heel gelukkig redden. Daarna had Rohda Raalte nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar deze kwam er helaas niet.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Op zondagmiddag ontvangen we dan vv Hoogeveen.

VOC Rotterdam – Rohda Raalte 3-2 (3-2)

’3 1-0 Tim Zeller; ’17 2-0 Soares; ’21 2-1 Kevin Peppels; ’25 3-1 van der Loo (Strafschop); ’35 3-2 Kevin Peppels

Scheidsrechter: Dhr. Boel

Geel: Coen van Heun & Sven Pazie (Rohda Raalte) & Juanito Sequeira (VOC Rotterdam)