Heerlijke driepunter tegen Hoogeveen

‘Wanneer is een overwinning verdiend?’ ‘Wanneer je de bal er zelf niet in schiet, dan gaat die meestal aan de andere kant er wel in.’ ‘Wanneer ben je een angstgegner?’ Een aantal teksten die je regelmatig hoort in discussies rondom wedstrijden. Deze zondag was Hoogeveen duidelijk de betere ploeg, maar was het Rohda Raalte, al dan niet terecht, die als overwinnaar van het veld stapte met een 3-2 overwinning.

Hoogeveen TV

Vooraf sprak men van Hoogeveen al over dat Rohda Raalte een angstgegner zou zijn van Rohda Raalte. In Hoogeveen wonnen de Drenthen immers nooit en in Raalte slechts 3 keer in 16 duels. Deze zondagmiddag was er niet iets van te zien dat Rohda Raalte een angstgegner zou zijn. Hoogeveen had zelfs binnen 20 seconden al voor kunnen komen. Gaandeweg de eerste helft had Hoogeveen duidelijk een overwicht en creëerde een aantal goede kansen. Rohda Raalte had slechts 2 grote mogelijkheden waarbij de grootste kans via Mart Lugtberg op de kruising belande.

In de tweede helft eenzelfde beeld, en kwam Hoogeveen verdiend op voorsprong via Alex Blekkink die in de 51e minuut binnen kon knikken. Rohda Raalte probeerde wat terug te doen, maar toch was het Hoogeveen dat nog altijd de boventoon voerde. Totdat Kevin Peppels in de 60e minuut vanaf de rand van de middencirkel de keeper van Hoogeveen te ver voor zijn goal zag staan en schitterend binnen schoot: 1-1. Twaalf minuten later werd het zelf 2-1 voor de Raaltenaren toen Damon van Hoften over rechts doorkwam en prima opzij legde op Kevin Peppels die de bal eigenlijk verkeerd raakte, maar wel binnen zag gaan bij de 2e paal: 2-1. Hoogeveen zette alles op alles om maar minimaal gelijk te maken en stuurde zelfs de keeper mee bij corners en vrije trappen. Frans van Oldeniel stond goed op zijn plek en hield de bal een aantal keren goed tegen.

In de 87e minuut leek Rohda Raalte definitief te gaan winnen toen Julian van Hoogstraten de 3-1 aantekende door de bal op wederom aangeven van Damon van Hoften onder de keeper van Hoogeveen door te spelen. Echter nog geen minuut later was het alweer 3-2 door Louis Vijfhuizen die de spanning weer terug bracht. Tot het einde bleeft het spannend, maar gescoord werd er niet meer. Hoogeveen claimde vlak voor tijd nog een strafschop, maar de bal kwam tegen de steunarm van Flynn Schrijver en dat is naar onze mening en dus ook die van de scheidsrechter geen strafschop. Door deze overwinning schuift de top 8 van de competitie weer dichter naar elkaar toe en blijft het spannend.

Over twee weken staat er een uitwedstrijd voor Rohda Raalte op het programma in Hoorn. Er wordt dan gespeeld tegen Hollandia.

Rohda Raalte – VV Hoogeveen 3-2 (0-0)

’51 0-1 Alex Blekkink; ’60 1-1 Kevin Peppels; ’72 2-1 Kevin Peppels; ’87 3-1 Julian van Hoogstraten; ’88 3-2 Louis Vijfhuizen

Scheidsrechter: Dhr. Pijnenburg

Geel: Shaquile Woudstra (Rohda Raalte) & Louis Vijhuizen (vv Hoogeveen)