Nieuws

Zonder punten terug uit Hoorn

Op een zeer slecht veld in Hoorn heeft Rohda Raalte afgelopen zondag drie punten verloren in de strijd om plek vier op de ranglijst. Deze plek geeft misschien aan het eind van het seizoen nog recht op nacompetitie. Beide ploegen speelden niet goed, maar dat kwam natuurlijk ook door het zeer slechte veld. Ook miste Rohda Raalte een viertal spelers en speelde wederom in een nieuwe samenstelling. Positief was het basisdebuut van Jens Spikker en het invallen van jeugdspeler Tim Maatman.

Het was met name Hollandia dat veel feller was en veel duels won. Wanneer Rohda Raalte de bal had, werd deze veel te snel weer ingeleverd. Op dit veld viel gewoon niet te voetballen en het spel dat eigenlijk op deze mat gespeeld zou moeten worden, was niet echt aan de Raaltenaren besteed. Maar goed dat doelman Frans van Oldeniel Rohda Raalte op de been hield. Ruststand: 0-0.

Na rust kwam Rohda Raalte toch wel iets meer aan het voetballen. Aan de zijde waar men nu naar toe moest spelen was het veld beter bespeelbaar. Er werden zelfs kansen gecreëerd. Grootste kans kreeg Mart Lugtenberg die vrij voor de doelman werd gezet, maar net op het moment dat hij wilde schieten, stuiterde bal op, waardoor zijn inzet over het doel ging.

Na 60 minuten kreeg Hollandia een rode kaart. Stezo Knott kwam vies in duel met Don van Rossum en kreeg terecht van de prima leidende scheidsrechter Khalifa de rode kaart. Rohda Raalte kwam daarna niet goed aan het voetballen om Hollandia weg te kunnen spelen. Het werd zelfs door Hollandia onder druk gezet. De Noord-Hollanders kwamen zo’n 10 minuten voor het eind dan ook op 1-0 via Bart Spil. Rohda Raalte probeerde nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar echt gevaarlijk werd het niet. Alleen enkele corners waren nog wel gevaarlijk, maar helaas kwam de bal niet in het netje.

Aanstaande zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma. We ontvangen dan Purmersteijn uit Purmerend.

Karakteristieken:
Hvv Hollandia – Rohda Raalte 1-0 (0-0)

’82 1-0 Bart Spil

Scheidsrechter: Dhr. Khalifa

Rood: ’60 Stezo Knott

Geel: Mart Lugtenberg, Julian van Hoogstraten & Don van Rossum (Rohda Raalte)

Toeschouwers: 200

Opstelling Rohda Raalte:
Frans van Oldeniel, Don van Rossum, Maurice van Bussel, Coen van Heun, Flynn Schrijver, Thom Strijland (C) (’64 Rokay Haafkens), Jens Spikker (’74 Tim Maatman), Wesley Hansler (’60 Deniz Sahbaz), Mart Lugtenberg, Damon van Hoften & Julian van Hoogstraten

Voor jou geselecteerd

Naar boven