Zuur verlies tegen Purmersteijn

Rohda Raalte verloor niet alleen de wedstrijd, maar verloor ook aanvoerder Thom Strijland die met een zware blessure in de blessuretijd van de wedstrijd per ambulance het veld moest verlaten. Het werd uiteindelijk 0-2 op Sportpark Tijenraan. Purmersteijn blijft hierdoor meedoen om het kampioenschap, terwijl voor Rohda Raalte het seizoen er definitief op zit.

Foto Luck Haerlman Fotografie

Purmersteijn was met name in de 1e helft de betere ploeg. Rohda Raalte wilde zich niet af laten slachten zoals dat in de uitwedstrijd gebeurde en het speelde vanuit een compacte organisatie, maar echt gevaarlijk werden de Raaltenaren niet in die 1e helft. Wel vond de scheidsrechter het nodig om enkele gele kaarten te geven voor ‘praten’. Wat dus verderop in de wedstrijd consequenties had.

Vlak voor de rust was het Purmersteijner Mylan Polman die de op dat moment verdiende 0-1 aantekende. Na rust kwam Rohda Raalte toch vaker in de 16 van Purmersteijn, maar ook nu geen 100% kansen. In de 63e minuut kreeg Rokay Haafkens zijn 2e gele kaart (en dus rood), vanwege het onderuithalen van zijn tegenstander. Rohda Raalte moest met 10 man verder……

In de 70ste minuut werd Julian van Hoogstraten diep gestuurd en werd op het moment van schieten onderuit gehaald: Strafschop. De heren van Purmersteijn waren het er niet mee eens, maar het was weldegelijk een 100% strafschop. Even daarvoor had Purmersteijn ook een strafschop kunnen krijgen, maar de scheidsrechter wuifde dit weg.

En zoals altijd geldt er dan een gouden regel: Niet zelf nemen! De inzet van Julian werd dan ook gekeerd door de keeper van Purmersteijn. Dit was de ideale mogelijkheid om te kunnen scoren deze middag. Helaas………..

Rohda Raalte probeerde daarna nog wel iets te forceren via enkele wissels, maar het mocht niet baten. In blessuretijd werd een aanval van Purmersteijn afgeslagen. Thom Strijland werkte de bal weg uit de 16, en kwam zeer ongelukkig terecht. Het leek alsof hij geraakt werd door een inglijdende speler van Purmersteijn, maar dit bleek niet zo te zijn. Wat wel vast staat is dat hij een hele zware blessure heeft. Blijkbaar had de scheidsrechter dit niet gezien. Uit de afgeslagen aanval werd de bal daarna schitterend binnen geschoten door Rachad Madi. Toch was het lang niet duidelijk of dit doelpunt nu wel of niet toegekend was. Feit is dat Thom Strijland met de ambulance van het veld moest en Purmersteijn met de 0-2 in de bus, terug ging naar Purmerend.

Rohda Raalte – VPV Purmersteijn 0-2 (0-1)

’43 0-1 Mylan Polman; ’90+2 0-2 Rachad Madi

Scheidsrechter: Dhr. Drost

Rood: ’63 Rokay Haafkens (2x geel)

Geel: Don van Rossum, Jens Spikker & Deniz Sahbaz (Rohda Raalte)