Nieuws

Zondagmiddag: De Grote Sallandse Derby

Zondagmiddag is het weer zover. Op het programma staat de Grote Sallandse Derby in Heino: vv Heino – Rohda Raalte. In verband met de vele wedstrijden op de zaterdag, besloot vv Heino deze wedstrijd op de zondagmiddag te spelen. Achteraf kunnen we pas meten of dit een juiste keuze is geweest. Blijft het een aantrekkelijke derby? Wie het weet zal het zeggen. De laatste editie in Raalte werd er vooraf gedacht dat het qua bezoekers aantal terug zou lopen. Niets bleek minder waar. Nu de keuze op zondagmiddag is gevallen en het bloedje warm gaat worden, zullen we moeten gaan zien of er weer 1500 toeschouwers de weg naar Sportpark de Kampen weten te vinden.

Bij de vorige editie in Raalte stond het publiek 3-rijen dik

Rohda Raalte begon zeer goed aan het seizoen. Met slechts 1 nederlaag (de Graafschap O21 2-1) en 7 overwinningen tegen niet de minste tegenstanders, kunnen we zeggen dat de mannen van trainer Laurens Knippenborg op de goede weg zijn. vv Heino daarentegen kende een belabberde seizoensstart. Alle wedstrijden werden verloren, maar niet kansloos. Men is nog geen enkele keer compleet geweest. Dat zal zondagmiddag wel anders zijn. Wie wil zo’n derby nou missen. Daar speel je voor als sporter. Ook staat deze wedstrijd op zich. vv Heino zal vanuit de underdog-positie willen verrassen en het tij gaan keren. Rohda Raalte zal de goede ingeslagen weg voort willen zetten.

Voorbeschouwing Salland1

Kortom het zal weer een derby worden die anders is dan anders. Ook met 30 graden spelen, zal een fysieke belasting zijn voor de spelers. Welke ploeg kan hier het beste mee om gaan? Dat zal ook gaan meespelen. We zullen het zien zondagmiddag. We hopen dat vele Raaltenaren in Heino aan het veld staan om onze jongens in het Rood en Geel te ondersteunen.

Natuurlijk horen er bij een derby regels. Wij willen u vragen om zich hieraan te houden!

  • Er is geen voorverkoop, kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa à 5 euro. Jeugd t/m 12 jaar en 65+ betalen 2,50 euro.
  • Leden hebben op vertoon van hun entreeticket (verstuurd via e-mail) uiteraard gratis toegang.
  • De kassa is open om 13.00 uur.
  • Consumptie van alcohol is alleen toegestaan op het terras en in de kantine, dus niet langs de lijn.
  • Er kan alleen met munten betaald worden. Er zijn meerdere plekken waar muntverkoop plaatsvindt.
  • Vuurwerk is zoals altijd verboden! De KNVB heeft ook in het amateurvoetbal als speerpunt om vuurwerk van te voetbalvelden weg te houden en die zullen daar dus streng op handhaven.

De wedstrijd op Sportpark de Kampen te Heino vangt aan om 14:00 uur en staat onder leiding van Dhr. de Gier. Hij zal worden geassisteerd door Dhr. van Tent en Dhr. Mulder. KOMT ALLEN!

Voor jou geselecteerd

Naar boven