Nieuws

Wedstrijdverslag Excelsior 31 vs. Rohda Raalte 1 – za. 2 dec. ’23

Op een koude zaterdagmiddag reizen de mannen uit Raalte af naar Rijssen, voor een lastige wedstrijd tegen het ongeslagen Excelsior 31. Een Overijsselse topper in de 4de Divisie D. Ondanks de voorsprong van Rohda Raalte wordt het een zware pot en blijven de punten op Sportpark De Koerbelt.

Vroege voorsprong Rohda Raalte
De wedstrijd begint met een mooie sfeeropkomst voor beide teams. De bal begint te rollen en beide teams proberen vanaf het begin hun eigen spel te spelen. Excelsior zet hoogdruk en het is lastig om er doorheen te voetballen. In de zevende minuut weet Rohda er toch door te komen en komt de bal bij Sven Pazie, die de 1-2 combinatie met Wesley Hansler zoekt en de perfecte voorzet geeft op Teije ten Den. Ten Den knikt vervolgens de bal via de keeper en de paal binnen: 0-1, ‘7.

Excelsior wordt sterker en sterker
Na de 0-1 komt Excelsior beter in het spel. Ze vallen meer aan en Rohda wordt achteruitgedrukt. Dit lijkt te resulteren in de gelijkmaker (nummer 15, ‘16) maar gelukkig voor Rohda gaat de vlag omhoog voor buitenspel. Het blijft echter onrustig voor de goal en twee minuten later valt dan alsnog de 1-1 (nummer 6, ’18). Hierna heeft Rohda het lastig en moet vaak de lange bal worden ingezet, die Excelsior steeds onderschept en waardoor ze dus gevaarlijker zijn.

Na rust
De teams gaan rusten met een 1-1 stand. Na de thee gaan de teams er weer volle bak tegenaan en komen er veel kansen. Excelsior krijgt een aantal mogelijkheden maar door geweldig keeperswerk van Van Oldeniel blijft de 1-1 staan. In de 56e minuut krijgt Max Blanke de bal mee van Ten Den, die daardoor 1 op 1 met de keeper van Excelsior staat. Dé kans om Rohda weer op voorsprong te schieten maar hij schiet helaas op de keeper en het blijft 1-1.

Kantelpunt
Na een uur krijgt Excelsior een vrije trap aan de rand van het veld die strak wordt ingebracht en helemaal vrij wordt ingekopt: 2-1 (nummer 14, ‘61). Dat blijkt een kantelpunt te zijn, want drie  minuten later wordt er een lange bal gegeven richting de goal van Rohda, volgt er miscommunicatie tussen Van Oldeniel en de verdediging waardoor de buitenspeler van Excelsior leeg doel heeft en dat ook goed benut: 3-1 (nummer 15, ’65). Na deze goals gaat het hard en heeft Rohda Raalte totaal geen grip meer op de wedstrijd. Ballen worden door de as verwerkt en dat resulteert in de 4-1, die goed wordt uitgespeeld en vrij binnengelopen bij de tweede paal (nummer 6, ’70). Na dat moment blijven er kansen komen voor de thuisploeg maar door het keeperswerk van Van Oldeniel vallen er niet meer goals en eindigt de wedstrijd in 4-1.

Komende week
Voor komende week staat er op zondag 10 december een lastige thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Quick ’20 op het spel. Quick ’20 staat zesde dus wordt het weer een interessante pot. We moeten als team goed trainen en terugkijken naar deze wedstrijd want er zitten genoeg momenten in waarvan we kunnen leren. Nu gaat de volle focus op de laatste wedstrijd voor de winterstop. Kom ons dus allemaal aanmoedigen op 10 december, om 14 uur op sportpark Tijenraan.

(Rick van der Kolk)

Voor jou geselecteerd

Naar boven