Nieuws

Wedstrijdverslag Pelikaan S vs. Rohda Raalte 27 januari

Het antwoord op de vraag of Rohda goed uit de winterstop is gekomen, is volmondig ‘ja’. De mannen van hoofdtrainer Laurens Knippenborg hebben flink uitgehaald in het noorden van het land. Pelikaan S is met maar liefst 0-8 aan de kant gezet. En dan te bedenken dat deze uitslag zelfs nog iets aan de voorzichtige kant was…

Na een paar minuten was het Sven Pazie die door de laatste linie van Pelikaan S brak. Hij werd lichtjes vast gehouden en versierde daarmee een penalty voor Rohda Raalte. Teije ten Den maakte geen fout en kon de 0-1 score op papier zetten. Even later was het Kevin Peppels die de 0-2 voor zijn rekening mocht nemen. Een fantastische bal van Lucas van Beek resulteerde in een een-op-eensituatie met de doelman. Zoals wel vaker de afgelopen jaren kon Kevin Peppels deze kans verzilveren. Rohda Raalte zat dus op rozen na een luttele 15 minuten. Het was diezelfde Peppels die met een mooi afstandsschot en een penalty mocht aantekenen voor de 0-3 en 0-4.

Na de rust ging Rohda Raalte door waar het gebleven was. Teije ten Den, die wederom een goede wedstrijd speelde, kon aanleggen voor de 0-5. Tussen de twee spitsen is een mooie ‘strijd’ gaande wat betreft het topscorerschap. Ten Den kon in minuut 64 ook zijn hattrick verzilveren: 0-6. Beide heren staan nu op 12 doelpunten na 16 wedstrijden.

Ondertussen zijn in de wedstrijd de nodige wissels doorgevoerd. Een mooi moment voor de staf om de wisselspelers minuten te gunnen. Zo zijn Thom Strijland, Martijn van de Werken, Rokay Haafkens en Max Blanke in het veld gekomen. De wedstrijd was op dat moment al wat tam, door de geringe tegenstand van Pelikaan S. Wel maakte Rohda Raalte in de 70e minuut nog de 0-7, middels een eigen doelpunt van Pelikaan S. Casper van der Veen had het slotakkoord op zijn schoen in minuut 86. Hij besliste de eindstand op 0-8. Een fijn moment voor hem om toch nog zijn verdiende goal mee te pakken.

Kortom: dit was een wedstrijd waarbij Rohda Raalte aan het doelsaldo heeft gewerkt. Zaak is nu om met dezelfde instelling te beginnen tegen Heino. Heino, dat een goede wedstrijd heeft gespeeld tegen Berkum, zal van een heel ander kaliber zijn dan Pelikaan S.

Mart Lugtenberg

Voor jou geselecteerd

Naar boven