Nieuws

Rohda Raalte Voetbalquiz groot succes

Op een sfeervolle avond vond zaterdag 16 maart in de kantine van Rohda Raalte alweer de achtste editie van de Rohda Raalte Voetbalquiz plaats. Een levendig samenspel tussen horeca- en voetbalfeitjeskennis, dat liefhebbers van alle leeftijden samenbracht. De kantine was gevuld met opwinding, gezelligheid en competitie toen maar liefst 46 teams –  bestaande uit twee of drie deelnemers – zich verzamelden voor een avond vol plezier en uitdaging. Na mislukte pogingen in eerdere jaargangen, mocht het team FC Hendrik I zich eindelijk eens eindwinnaar noemen.

De spanning was lichtelijk voelbaar toen de avond werd afgetrapt met een indrukwekkende openingsfilm, waarna al snel de eerste vraag op de schermen zichtbaar werd. Maar liefst 140 vragen van elk één punt moesten beantwoord worden, dus het was al snel duidelijk dat het een lange maar boeiende avond zou worden. De vragen waren niet overdreven moeilijk, maar ze daagden de deelnemers zeker uit om hun kennis van het spel te tonen. Terwijl teams zich door de rondes werkten, werd de kantine gevuld met gelach, gefluister en af en toe een luide discussie over het juiste antwoord.

De avond verliep in een vlot tempo, waarbij al snel duidelijk werd dat de strijd zowel bovenin als onderin ongekend spannend was. De beste teams scheidden zich al snel af van de rest, maar een plek in de finale bleek tot op de laatste vraag onzeker. Uiteindelijk stonden de drie beste teams klaar voor de ultieme uitdaging: de finaleronde waarin nogmaals tien vragen werden afgevuurd. Het was duidelijk dat deze finalisten niet alleen over basiskennis beschikten, maar ook hun antwoorden paraat hadden op de echte hersenkrakers. ‘Hoezo weet je dit soort dingen’, was na afloop een veel gehoorde respons. 

De finale was een zenuwslopende strijd die uitmondde in een uniek tafereel. Niet eerder werd Rohda’s Voetbalquiz immers beslist met een ultieme benaderingsvraag. Speelde leeftijd en ervaring een rol of was het puur geluk? FC Hendrik I mocht zich uiteindelijk na 151 vragen de nieuwe kampioen noemen. Met recht, aangezien dit team ook de voorrondes als beste had gemaakt met een score van 91%. De vastberadenheid werd beloond met de traditionele wisselbokaal, die inmiddels al meerdere huiskamers in Raalte (en ver daarbuiten) heeft aangedaan.

Na afloop van de quiz bleef de sfeer in de kantine uitstekend. Deelnemers deelden verhalen, feliciteerden elkaar en genoten van een welverdiend drankje na een avond plezier en vriendschap. Een extra grote lach op het gezicht hadden zij die gedurende de avond winnaar werden van een overheerlijke gehaktbal. Kortom, het was een avond om te onthouden, waarbij  de liefde voor voetbal en de gemeenschapsgeest van Rohda Raalte samensmolten in een onvergetelijke ervaring.

Foto’s: Lamberth Fotografie

Voor jou geselecteerd

Naar boven