Nieuws

Wedstrijdverslag Excelsior’31 vs. Rohda Raalte – za. 18 mei 2024

Zaterdag 18 mei kwam Excelsior’31, de huidige kampioen van de 4e Divisie D, op bezoek op sportpark Tijenraan. Voor de wedstrijd werd de tegenstander bij wijze van felicitatie welkom geheten met een erehaag. Ook ontving Excelsior’31-trainer Jos van der Veen bloemen voor het behalen van  de titel ‘Amateurtrainer van het jaar’. Hierna kon worden afgetrapt voor een leuke wedstrijd.

Rohda Raalte begon met veel energie aan de wedstrijd. Meteen in het begin was er al bijna de 1-0, maar het schot van Kevin Peppels trof het zijnet. In de 17e minuut was het echter wel raak. Na een mooi opgezette aanval door het centrum van Excelsior’31 was het eindstation Kevin Peppels, die koelbloedig afrondde. Niet heel veel later was er weer een mooi opgezette aanval waarbij Kevin ditmaal de paal trof. Na 20 minuten kwam er een lange bal achter de verdediging van Rohda Raalte, waarbij Givan Werkhoven onderuit werd gehaald in de 16 meter. Rick Hemmink benutte deze mogelijkheid en zo was de stand weer 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust was Excelsior’31 gelijk gevaarlijk maar een scherpe Cas Marsman wist de 1-2 te voorkomen. Even later in de 59e minuut was het opnieuw Kevin Peppels die zijn tweede goal van de avond maakte. Hierna ging het spel op en neer, waarbij Excelsior’31 nog een paar goede kansen kreeg op de gelijkmaker. In de 70e minuut was het dan ook raak, Kaptein schoot de 2-2 binnen. Rohda Raalte bleef echter op jacht naar de drie punten en in minuut 83 was het Martijn van de Werken die de drie punten definitief binnensleepte.

Rohda Raalte bevindt zich nu op plek 2 en kan zich langzaam gaan klaarmaken voor de nacompetitie. Op zaterdag 25 mei wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen Quick’20, om 18 uur op sportpark Vondersweijde in Oldenzaal. Graag tot dan!

Max Koelen

Team van de Week: O12-4

Voor jou geselecteerd

Naar boven