Nieuws

Wedstrijdverslagen eerste ronde nacompetitie: VV Hoogeveen thuis en uit

De afgelopen week hebben de mannen van Laurens Knippenborg de eerste twee wedstrijden in de nacompetitie gespeeld. Op woensdag 29 mei ontvingen ze VV Hoogeveen thuis, en op zaterdag 1 juni was de return in Hoogeveen.

Woensdag 29 mei
Zoals bekend heeft Rohda Raalte thuis met 1-3 verloren van VV Hoogeveen. Waar het de eerste helft nog gelijk op ging, kwam Hoogeveen sterk uit de kleedkamer. De bezoekers kwamen op een 0-3 voorsprong, en de score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen. Richting het eind van de wedstrijd deed Rohda wat terug en werd de eindstand (1-3) op het scorebord gezet. Kortom, een valse start voor de ploeg van Laurens Knippenborg.

Voorbereiding zaterdag 1 juni
Ondanks het verlies van de eerste wedstrijd heerst er een optimistisch gevoel in de ploeg van Rohda Raalte. Donderdag 30 mei is een uitlooptraining afgewerkt, gevolgd door een scherpe analyse van de tegenstander. Op de dag van de wedstrijd zijn de laatste puntjes op de i gezet, middels een doordachte voorbespreking. Iedereen binnen het team reisde met vertrouwen af naar Hoogeveen.

Moment van de waarheid
Op zaterdag 18.00 uur staan de mannen uit Hoogeveen en Raalte tegenover elkaar. In de openingsfase is het voor beide ploegen nog een beetje aftasten. Spanning is dan ook zichtbaar op de gezichten van alle betrokkenen, zowel binnen als buiten het veld. In de openingsfase krijgt Hoogeveen door een fout van Rohda een aardige kans om op voorsprong te komen. Door een goede redding van Frans van Oldeniel blijft het echter 0-0. Rohda komt steeds beter in de wedstrijd en gaat meer drukken op de helft van Hoogeveen.  In de 39e minuut verdient Rohda een strafschop door een overtreding op Wesley Hansler. Teije ten Den treedt vervolgens aan voor de penalty. Maar waar hij dit seizoen geen één keer heeft gemist, wordt  deze strafschop knap uit de hoek getikt. Een domper op dat moment, vlak voor rust.

Het tij keert
Maar in de 40e minuut plukt Teije ten Den de bal uit de lucht en draait ‘m knap tussen twee tegenstanders door. Teije neemt even z’n zelf gecreëerde tijd en schiet de bal feilloos achter de doelman. Hier laat hij zien waarom hij dit seizoen al op meer dan 30! doelpunten staat in alle competities. De ploegen gaan rusten, waarbij Rohda met een mentale voorsprong de rust in gaat. De ploeg uit Raalte ruikt dat er meer te halen valt in Hoogeveen, de ploeg uit Hoogeveen is aan het wankelen.

Na de rust
Rohda komt sterk uit de kleedkamer en Hoogeveen heeft op een paar standaardsituaties na weinig meer te vertellen in de wedstrijd. De mannen uit Rohda ogen fitter naarmate de wedstrijd vordert. 57’: Shaquile Woudstra ontvangt de bal en ziet de diepte-loopactie van Casper van der Veen. Zoals wel vaker dit seizoen weet Woudstra met een perfecte dieptebal de rood-gele medespeler te bereiken. Casper ontvangt de bal en neemt deze knap mee uit de lucht. Wederom laat Casper zien over een geweldige trap te beschikken en hij laat de keeper dan ook kansloos:  0-2.

Het vertrouwen wint
Het vertrouwen (en de spanning) neemt door dit resultaat toe. Rohda Raalte oogt sterk en alle aanwezigen voelen dat bij dit spelbeeld Rohda nog wel eens aan het langste eind kan gaan trekken. 74’: Rohda drukt wederom op de 16 van Hoogeveen, waarbij Kevin Peppels (die sterk speelt en zich het snot voor zijn ogen werkt) een perfecte bal geeft op de diep lopende Max Blanke. Max kopt de bal goed in maar ziet zijn inzet via de binnenkant van de paal terug het veld in komen. Zonder toeval staat Teije weer op de goede plek en kan hij de bal eenvoudig binnentikken: 0-3.

Slotfase
Als dit de eindstand wordt, gaat Rohda Raalte door naar de volgende ronde en wordt de zogenoemde ‘remontada’ werkelijkheid. En het is daadwerkelijk Rohda dat in de fase na de 0-3 doordrukt. Een paar grote mogelijkheden aan de kant van Hoogeveen worden om zeep geholpen door de ploeg uit Raalte. Ondanks deze gemiste kansen heeft men niet het gevoel dat Hoogeveen nog iets terug gaat doen. Wel wordt de thuisploeg nog gevaarlijk met enkele standaardsituaties. Ondanks dat de scheids het nodig vindt om een kleine 10 minuten bij te trekken, heeft Rohda geen fout meer gemaakt en is het door naar de volgende ronde!

Gezegd moet worden dat alle spelers van Rohda, zowel basisspelers als de ingevallen wisselspelers, een fantastische wedstrijd hebben gespeeld. Dit geeft veel vertrouwen voor de finaleronde!

Mart Lugtenberg

Foto’s: Lamberth Fotografie

Voor jou geselecteerd

Naar boven