Rohda Raalte verliest Overijsselse Derby

De Raaltenaren wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Quick’20 was de favoriet en dat bleek ook wel in het begin. In de 6e minuut werd dom balverlies van Rohda Raalte direct afgestraft door Quick’20. Toch bleef Rohda Raalte het proberen. Over de hele wedstrijd had Rohda Raalte het meeste balbezit, maar kon dit niet uitdrukken in vele kansen. De kansen die het kreeg werden niet benut.

Quick’20 daarin tegen voetbalde zakelijk en wist uit een hoekschop op 2-0 te komen. Dit was dan ook de ruststand. Na rust probeerde trainer Kick Maatman via wissels enigszins toch wat veranderingen in het spel te krijgen. Coen Zwollo en Jasper Broekhuis werden vervangen door Hamid Zarbaf en Rik-Jan de Groot.

Toch was het Quick’20 wat direct na rust de 3-0 maakte. Rohda Raalte probeerde daarna toch de aanval te zoeken. Het was Boy Boeloerditi die de 3-1 mocht maken vanaf de penaltystip. Al met al misschien toch wel een verdiende nederlaag. Quick’20 dat zakelijker speelde tegen een stroef voetballend Rohda Raalte.

Volgende week zondag speelt Rohda Raalte weer een thuiswedstrijd op Sportpark Tijenraan. Dan komt het Meppelse MSC op bezoek. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.

Jens Veldwachter, Lars Kamperman-Leferink, Maurice Tepperik, Coen Zwollo (’46 Hamid Zarbaf), Jordi Lemmens, Jordy Bloo, Lars van Schooten (’73 Roy Supèr), Dirk-Jan Klijn Velderman, Deniz Sahbaz, Boy Boeloerditi en Jasper Broekhuis (’46 Rik-Jan de Groot).