Geen winnaar in topper

Afgelopen zondag hebben Rohda Raalte en koploper Longa’30 gelijk gespeeld in de topper op Sportpark Tijenraan in Raalte. Gezien de 1-1 eindstand is Longa’30 hier het meest blij mee. Rohda Raalte had de wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen. In de tweede helft was het meer een gelijk opgaande strijd waarbij Longa’30 uit een spelhervatting de gelijkmaker produceerde.

Samenvatting & Nabeschouwing ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte begon vol strijd aan de wedstrijd en dicteerde het spel. Longa’30 probeerde via uitvallen doelman Tom Vastenavond te passeren, maar mistte keer op keer of zag Tom prima zijn doel schoon houden. Toch had het ook enkele mogelijkheden.

Na 26 minuten was het Rohda Raalte dat via een prima aanval over rechts scoorde toen Edilson José Coelho diagonaal raak schoot. Daarna had het nog enkele mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar faalde helaas.

In de tweede helft was het Longa’30 dat op jacht ging naar de gelijkmaker en dat dan prompt ook deed in de 66ste minuut vanuit een spelhervatting. Iets waar de fysiek sterkte Achterhoekers beter mee om gingen dan de Raaltenaren die het van het voetbal moesten hebben. Gedurende de 2e helft vloeiden de krachten weg bij Rohda Raalte en zo eindigde de wedstrijd in een terechte eindstand: 1-1.

Volgende week zondag gaat Rohda Raalte op bezoek bij de buurman in Nijverdal, de Zweef. Een mooi Affiche.

’27 1-0 Edilson José Coelho; ’66 1-1 Jelme Stevens