Nieuws

Puntverlies in Sallandse Derby tegen vv Heino

Rohda Raalte heeft zaterdagavond de Sallandse Derby in Heino niet weten te winnen. Over de gehele wedstrijd gezien had Rohda Raalte het meeste recht op een overwinning, daar waar Heino met name in de tweede helft op een punt speelde.

Samenvatting & Nabeschouwing ROHDA Raalte TV:

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de sponsorclubs en vrienden van van beide clubs een gezamelijke meeting in de kantine van de vv Heino. Rohda Raalte kwam het veld op met speciale shirts waar de tekst op stond: Sterkte Demy. Demy Goedkoop raakte immers na een zware knieblessure weer zwaar geblesseerd aan zijn andere knie. Sterkte Demy!

Vlak voor de wedstrijd nam vv Heino hartelijk afscheid van Tom Vastenavond die vele jaren voor de Heinose club speelde en nu weer in het vertrouwde Rood en Geel het doel verdedigd.

De sfeeracties rondom het veld was duidelijk door de Rood-Gele supporters gewonnen, maar dat hadden we natuurlijk liever ook binnen de lijnen gezien. De eerste helft was rommelig en Heino scoorde dan ook vanuit een stilstaande situatie waar een afvallende bal door Luc Fakkert schitterend werd binnen geschoten. Een kwartiertje later was het Lennart Krijger die de 1-1 diagonaal binnen schoot en met behulp van de blunderende keeper van Heino ging de bal de goal in.

In de tweede helft zagen we nog enkele goede mogelijkheden voor de Raaltenaren, maar gescoord werd er niet meer. Aanstaande donderdagavond staat alweer de volgende derby op het programma. Rohda Raalte neemt het dan in Nijverdal op tegen de Zweef. Aanvang is dan 18:45 uur.