Nieuws

Rohda Raalte jeugd trapt 90 jarig jubileum af

Afgelopen weekend vond de feestelijke aftrap plaats van het 90 jarig jubileum van onze club. Zondagochtend vulde het complex zich met enthousiaste jeugdspelers voor Voetbal City. De animo hiervoor was groot; van de F-league t/m JO13 hadden zich maar liefst 200 spelers opgegeven. Voetbalcity en Voetbalschool Demy Goedkoop hadden samen een mooi parcours uitgezet waar de jeugd zich naar hartelust kon uitleven. Het weer was perfect voor dit voetbalfeest, droog en niet te warm. Dat maakte het voor de toeschouwers ook een genot om te blijven kijken.

Ter ere van het 90 jarig bestaan is er in de kantine een indrukwekkend Rohda Raalte-museum opgezet. Afgelopen zondag kon iedereen voor het eerst een kijkje nemen in dit museum. Dankzij Harry Meijer en Gerrit Oplaat duikt men middels expositiewanden en digitale zuilen tot diep in de geschiedenis van Rohda Raalte. Van de oude voetbalschoenen van Fons Schutte tot correspondentie, artikelen en dikke archief-boeken zijn hier te vinden.

De geëxposeerde foto’s zijn een feest der herkenning. Echter de meeste indruk maakt misschien toch wel de brief uit de Tweede Wereldoorlog van de scheidsrechter die als tegenprestatie voor zijn arbitrage vraagt om wat roggebrood. Harry en Gerrit beschikken over een uitgebreid Rohda-archief en het bestuur wil hen en ook Wesley Essink hartelijk danken voor het belangeloos beschikbaar stellen hiervan.

Mocht u zelf nog beschikken over materiaal wat voor het archief een aanwinst zou kunnen zijn, dan kunt u zich bij de heren melden. Alle memorabilia zijn nog deze maand te bewonderen, dus vergeet niet een kijkje te komen nemen.

Foto’s: Vanessa Driessen – Weertman

Voor jou geselecteerd

Naar boven