Nieuws

Informatie omtrent het gebruik van de kunstgrasvelden

Beste leden en ouders van jeugdleden van Rohda Raalte, U hebt er via de media en onze website ongetwijfeld kennis van genomen, dat er commotie is ontstaan met betrekking tot het gebruik van rubberkorrels op de kunstgrasvelden.

Afgelopen maandag is bij de KNVB in Zeist met een brede delegatie van de drie instanties KNVB, Vereniging Sport en Gemeenten en RIVM vergaderd over de gevolgen van de uitzending van Zembla en de ontstane onrust over mogelijke gezondheidsrisico’s bij het sporten op rubber ingestrooide kunstgrasvelden. Het RIVM heeft daarbij nogmaals benadrukt dat sporten op deze velden gewoon mogelijk is. De KNVB en de Vereniging Sport en Gemeenten steunen deze opvatting. Overigens zal er grootschalig onderzoek worden uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van VWS. De uitkomsten daarvan zullen eind 2016 worden opgeleverd.

Het bestuur van Rohda Raalte heeft zich hierover beraden. Op grond van de thans bekende informatie is besloten ons vooralsnog te conformeren aan het standpunt van de KNVB, de Vereniging Sport en Gemeenten en het RIVM en de resultaten van het onderzoek af te wachten. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen op de voet volgen en zullen u van verdere informatie voorzien indien daartoe aanleiding is.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Rohda Raalte

Menno Wolters
Algemeen secretaris Rohda Raalte

Voor jou geselecteerd

Naar boven