Nieuws

Belangrijke driepunter in Groesbeek

Rohda Raalte won zondagmiddag verdiend in Groesbeek met 0-2 van Germania. Over de hele wedstrijd gezien had de score groter uit moeten vallen, maar het begin van een goede reeks is gemaakt om bij de eerste vier plaatsen te eindigen, wat waarschijnlijk inhoud dat er dan nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse gehaald kan worden.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte startte in een veranderde opstelling, daar Lars van Schooten en Coen van Heun geschorst waren. Deze plaatsen werden prima ingevuld door Rohda Raalte JO19-1 spelers Mart Lugtenberg en Stefan Beltman. In de warming-up bleek ook nog eens dat doelman Jens Veldwachter te geblesseerd was om te spelen. Ruben Tepperik verving hem prima en hield dan ook ‘de nul’. Verder speelde Don van Rossum in plaats van Jeroen Jansen.

De eerste paar mogelijkheden waren dan wel voor Germania, maar Rohda Raalte bleef gewoon doorgaan en kwam in de 28e minuut op voorsprong via Ronald Gomez. Gezien de eerste helft had Rohda Raalte moeten gaan rusten met een 1-4 of 1-5 voorsprong. Daardoor bleef Germania hoop houden, men moest ook wel, want met staat op het punt om te degraderen.

In de tweede zagen we maar één kans voor Germania en een viertal grote mogelijkheden voor Rohda Raalte. In de 53e minuut werd Ronald Gomez vast gehouden in de ‘zestien’ en kreeg hiervoor terecht een penalty. Deze werd een minuut later prima binnen geschoten door Ogúzhan Sahin. Na die 0-2 was het Rohda Raalte wat nog meerdere kansen kreeg om de score uit te breiden, maar we zullen het er maar op houden dat deze kansen in de komende wedstrijden wel benut gaan worden.

Volgende week zondag, 30 april, speelt Rohda Raalte een misschien wel cruciale wedstrijd om een nacompetitie plaats tegen Alcides. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Tijenraan en vangt dan aan om 14:00 uur.