Nieuws

De opinie van Rohda Raalte 3

Zoals op de foto te zien staan de mannen van Rohda Raalte 3 klaar voor wederom een uitdagend seizoen in de 2e klasse. Voor het tweede jaar op rij staat Niek Koenjer aan het roer van Rohda’s 3e selectie elftal. Maar wat voor team is het 3e nou eigenlijk? Het slechtste senioren selectie elftal? Of het beste recreatieve elftal? Het antwoord ligt ergens in het midden. De klassieke tweedeling waar het 3e jaarlijks mee te maken heeft, zijn kwaliteit en gezelligheid. Waar ligt de focus dit seizoen?


Met een gezonde mix van ervaring en jeugdigheid wordt er ook dit jaar weer gemikt op het bovenin meedraaien in de middenmoot. Kenmerkend voor Rohda Raalte 3 is de speelwijze. Een speelwijze die is afgestemd op de kwaliteit van de spelers en de selectie voor de zondag. Het 3e is nou eenmaal een team dat spelers moet leveren en als gevolg daarvan ook spelers nodig heeft. Binnen Rohda Raalte is het echter duidelijk: voor een goed 1e elftal, heb je een goed 2e en 3e elftal nodig.

Attractief voetbal, dat wil iedere ploeg. Het 3e is realistisch: mooi waar het kan, hard waar het moet. Buiten de lijnen is het 3e elftal dit seizoen attractief genoeg, met de gesponsorde overhemden van STOUT. In het zwart, dat wel, want zwart kleed af.

Met een brede selectie hoopt Rohda Raalte 3 het niveau van het elftal te bevorderen. Concurrentie, daar wordt niemand slechter van. En zo hoort het ook in het prestatie elftal dat het 3e wil zijn. Selecteren, concurreren en presteren. De koers voor de zondagen is duidelijk: plezier in het spelletje, gecombineerd met hard werken en een tactisch strijdplan. Op die manier wordt er gestreefd naar kwaliteit en prestatie. De gezelligheid volgt dan vanzelf…

Voor jou geselecteerd

Naar boven