Nieuws

Geen punten bij de koploper

Rohda Raalte heeft zondag geen punten mee terug genomen uit Malden. Er werd met 2-1 verloren, daar waar Rohda Raalte misschien wel recht had op minimaal een gelijk spel. De kansen waren er, maar werden helaas niet benut.

De mannen van trainer Frank Tempelman begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden in de eerste tien minuten een overwicht. Daarna nam Juliana ’31 het heft in handen maar kwam niet tot scoren tot de 25ste minuut toen Jeroen Meijers van dichtbij de 1-0 binnen schoot. Daarna was het weer Rohda Raalte, dat probeerde de gelijkmaker te produceren.

Na rust een ander Rohda Raalte dat offensiever ging spelen en eerder druk ging zetten op de opbouw van de Maldenaren. Dat resulteerde dan ook in een aantal kansen op de gelijkmaker. Toch was het Juliana ’31 dat de 2-0 op het scorebord zette. Dat gebeurde in de 83ste minuut toen Jordi van der Laan een voorzet tegendraads binnen knikte.

Rohda Raalte gaf niet op en twee minuten later was het Lars van Schooten die een afvallende bal van de Maldenaren fraai binnen schoot. Echt een hele mooie treffer! (Bekijk het in onderstaande samenvatting). In blessuretijd kreeg Aron Wierenga de kans om een punt mee te nemen naar Raalte door de bal binnen te schieten. Deze werd helaas geblokt.

Uiteindelijk een nederlaag dus, waar Rohda Raalte eigenlijk wel een punt verdiend had. Ondanks de nederlaag mogen we trots zijn op onze jongens, die tot het bittere eind gestreden hebben. Wanneer de jongens dit vol blijven houden in de komende belangrijke wedstrijden tegen MSC en Achilles 1894, dan moeten er weer punten aan het huidige aantal van 21 punten toegevoegd kunnen gaan worden.

Paaszaterdag speelt Rohda Raalte om 17:00 uur thuis tegen het Meppelse MSC. Misschien is het dan ook leuk om de wedstrijd die ervoor gespeeld wordt, namelijk de halve finale voor de beker van de A-junioren, tussen Rohda Raalte A1 en GA Eagles A1 te komen bekijken.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Karakteristieken:
’25 1-0 Jeroen Meijers, ’83 2-0 Jordi van der Laan, ’85 2-1 Lars van Schooten.
Geel: Saba Gwedelidze, Fabian Put en Dirk Jan Klijn Velderman (Rohda Raalte) en Jeff van Veen, Davey Goudt en Vincent van Beek (Juliana’31).

Opstelling Rohda Raalte:
Jens Veldwachter, Lars Kamperman Leferink, Lennart Krijger (’46 Fabian Put), Jordy Bloo, Jeroen Jansen, Jesper Harmens, Dirk Jan Klijn Velderman, Aron Wierenga, Orveo Ubbergen (’60 Jolf Stel), Saba Gwedelidze en Lars van Schooten.

Opstelling Juliana’31:
De Kluis, Goudt (’87 Beissel), Jeff van Veen, Bosch, Lejic, Meijers, Van Beek, Op den Camp (’35 Scholten), Hoogakker, Michel van Veen (’82 Van Beijnen), Van der Laan.

Foto’s: Erik Roelofs
Camera: Jeroen Vulink & Erik Roelofs
Montage: René Kappert

Voor jou geselecteerd

Naar boven