Rohda Raalte maatje te groot in Sallandse Derby

Voor zo’n 2000 toeschouwers heeft Rohda Raalte afgelopen zaterdagavond de Sallandse Derby tegen vv Heino vrij gemakkelijk gewonnen. In een slechte wedstrijd van beide kanten, was Rohda Raalte duidelijk de betere ploeg en won dan ook verdiend met 2-0. Al na 45 seconden lag de bal achter vv Heino goalie Kevin Reimink. Vlak voor rust kwam de eindstand al op het scorebord.

Bijeenkomst Vrienden en Sponsoren van beide clubs

Meeting Sponsoren & Vrienden van
Voor de wedstrijd was er een gezellige bijeenkomst van Sponsoren en Vrienden van beide clubs in de kantine. Er werd genoten van een heerlijk stamppot buffet van Van de Partij! Ondertussen kwamen beide hoofdtrainers, Martijn de Vogel (vv Heino) en Laurens Knippenborg (Rohda Raalte) een korte voorbeschouwing geven op de aanstaande wedstrijd. Met dit samenzijn blijkt maar weer de goede band tussen beide clubs! Iets wat je niet altijd ziet bij derby’s.

De wedstrijd
Na het vuurwerk en de sfeeracties kon de wedstrijd beginnen. Enkelen stonden buiten de hekken nog in de wachtrij voor de kassa en zagen niet het furieuze begin van Rohda Raalte. Binnen 50 seconden lag de bal al in het net achter doelman Reimink, nadat Rohda Raalte vrij gemakkelijk over links op kwam en werd verdediger Jeroen Bos van Heino zeer gemakkelijk uitgespeeld door Julian van Hoogstraten. Hij legde de bal terug op Wesley Hansler die 2 opties had. Of zelf een actie maken of de bal nog een keer breed te spelen op de mee opgekomen Shaquile Woudstra. Hij koos voor het eerste. Zette Luck van der Burg op het verkeerde been en schoot de bal langs doelman Reimink. De op de bijna doellijn staande Tim Leferink kon nog net aan de bal komen en kopte de bal via de lat en zijn eigen rug het doel in: 1-0.

Hiermee zag Heino zijn tactiek direct mislukken en moest het wat gaan verzinnen. Dit bleek echter zo’n grote domper te zijn dat mijn eigenlijk niet meer in de wedstrijd kwam. Rohda Raalte maakte het zich door dit doelpunt makkelijker. Het kon gaan reageren op fouten van Heino in plaats van het spel te moeten gaan maken. Dit lukte maar half. Veel onnodig balverlies aan beide kanten maakten het spel er niet beter op. Hele grote kansen werden er door beide teams niet gecreëerd. Totdat Rohda Raalte in de 39e minuut van de wedstrijd via een snelle combinatie snel uit kwam. Max Koelen zette zich alleen voor keeper Reimink en miste niet: 2-0. En daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

In de tweede helft hoefde Rohda Raalte niet meer en loerde het op fouten bij Heino. Toch werd de definieve ‘nekslag’ niet gegeven. Enkele kansen werden om zeep geholpen en doelman Reimink redde nog een keer op een counter via Kevin Peppels. Heino zelf kwam niet meer tot 100% kansen en zo kon de 2e helft eigenlijk schriftelijk afgedaan worden.

Samenvatting Rtv Oost

Door dit resultaat blijft Rohda Raalte zich bovenin nestelen in die vierde Divisie A en is het zelfs weer een puntje ingelopen op de koploper. Dat was HBS, maar zij speelden gelijk. Nieuwe koploper is vv Hoogeveen dat wel won en tevens ook de 2e periode won. Achterstand op hen bedraagt nu slechts vier punten. Heino daarentegen blijft op de 14e plaats en staat nog altijd op een nacompetitie plek.

Na de wedstrijd was er met medewerking van DJ Tom Schottman nog een prima afterparty in de Rohda Raalte-kantine. In de bomvolle kantine bleef het nog lang erg gezellig!

Volgende week zondag speelt Rohda Raalte een uitwedstrijd in het Groningse Haren. Be Quick 1887 is dan de tegenstander. Slechts op een goed uur rijden dus hopelijk komen er meer supporters mee dan de voorgaande verre uitwedstrijden.

Rohda Raalte – vv Heino 2-0 (2-0)

’1 1-0 Wesley Hansler; ’39 2-0 Max Koelen

Scheidsrechter: Dhr. Ordelmans