Nieuws

G-voetballers op zijn best tijdens Special Olympics

Afgelopen vrijdag zijn onze Rohda Raalte jongens en meisjes samen met de G-teams van SV Raalte, Wijhe ’92 en de zwemploeg van SAVAS, als sportploeg Salland richting Wijchen vertrokken voor de Special Olympics 2016.

IMG-20160703-WA0010

Nadat iedereen zijn slaapplek voor het weekend had gevonden en gezamenlijk hadden gegeten, zijn ze met alle deelnemende teams richting het stadion van NEC (het Goffert stadion) vertrokken voor de officiële openingsceremonie. Het was een groot spektakel en iedereen genoot er van.

Zaterdagochtend was iedereen al vroeg uit de veren voor de eerste speeldag. Deze speeldag stond in het teken om te kijken hoe sterk alle deelnemende teams waren. Rohda Raalte heeft op deze eerste dag vier wedstrijden gespeeld waarvan één gewonnen, één gelijk gespeeld en twee verloren.

Na een koude nacht met niet al te veel slaap, zaten onze jongens en meisjes zondagochtend alweer om 8:00 uur aan het ontbijt en waren klaar voor de tweede speeldag van het toernooi.

De dag dat de prijzen zouden worden verdeeld. Rohda Raalte was ingedeeld met VV Heijen 2, Spindo, Blauw Geel’38 en SC Woezink in Poule 9.

De eerste wedstrijd was tegen VV Heijen 2. De spelers leken nog niet helemaal wakker en hadden in het begin nog wat ontzag voor de tegenstander. Gedurende de wedstrijd kwam Rohda Raalte meer in de wedstrijd en werd er met durf gespeeld. Helaas werd deze wedstrijd wat ongelukkig met 3-1 verloren.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Spindo. Het was een spannende wedstrijd en de teams waren gelijkwaardig aan elkaar. Er waren kansen over en weer, beide keepers hielden hun team met enkele geweldige reddingen in de wedstrijd. Het was een leuke en aantrekkelijke wedstrijd die uit eindelijk in 1-1 eindigde.

Na de lunch werd het toernooi hervat met de wedstrijd tegen Blauw Geel’38. Rohda Raalte leek de goede vorm uit de tweede wedstrijd te hebben meegenomen. Vele mooie en goed uitgespeelde aanvallen zorgde uiteindelijk ook voor een dik verdiende 3-0 overwinning van onze toppers.

De laatste wedstrijd moest Rohda Raalte tegen SC Woezink en er stond nog wat op het spel. Dit kon je ook zien aan de spelers. De eerste vijf minuten kwam Rohda Raalte niet echt aan voetballen toe en hield het door goed verdedigen het doel schoon. Na vijf minuten werd het spel beetje bij beetje beter en werd er uiteindelijk een dik verdiende 3-2 overwinning binnen gesleept. Door deze puike prestatie zijn onze jongens en meisjes uiteindelijk op een mooie tweede plek in hun poule geëindigd.

De leiders en ouders van deze groep spelers zijn niet alleen trots op het behaalde resultaat, maar zijn nog veel trotser op de instelling van het hele team. Deze groep heeft laten zien dat voetbal niet alleen maar om winnen gaat. Ze hebben laten zien dat plezier, samen spelen en respect voor elkaar en de tegenstander net zo belangrijk is. De spelers van Rohda Raalte hebben zich tijdens deze Special Olympics van hun beste kant getoond en laten zien waar G-voetbal voor staat.

Voor jou geselecteerd

Naar boven