Nieuws

Terug in de tijd: ROHDA Raalte Landskampioen

Het seizoen 1978-1979 werd voor Rohda Raalte een topjaar. Na een stroeve start met meerdere nieuwe spelers wist Rohda Raalte met veel inzet toch in hun laatste competitiewedstrijd tegen Sneek het kampioenschap in de hoofdklasse B binnen te slepen. Om verder te komen moesten zij vervolgens de kampioenen van de hoofdklassen A en C (VUC en EHC) verslaan, ook dit lukte! Hiermee was Rohda Raalte kampioen van de zondagamateurs.

Daarna volgden er twee wedstrijden om het algeheel kampioenschap tegen zaterdagkampioen DOVO uit Veenendaal. De thuiswedstrijd werd onder de ogen van maar liefst ruim 5000 toeschouwers met 3-1 winnend afgesloten en volgde drie dagen later op 30 juni 1979 de laatste en alles beslissende uitwedstrijd in Veenendaal. Ook hier waren 5500 zeer enthousiaste toeschouwers aanwezig. Heel Raalte en ver daar buiten was uitgelopen. De wedstrijd stond onder leiding van de 25 jarige scheidsrechter Rob Overkleeft. Het werd een fantastische en boeiende wedstrijd. De trainer Henk van Brussel draaide voor die wedstrijd de volgende opstelling in elkaar: Tonny Jansen, Willy Herder, Gerard Marsman, Fons Schutte, Jan Wellenberg, Eric Lankreijer, Rob Groen, Martin Berends, Frans Leushuis, Jan Oosterwijk, Gerard Velderman. Verder speelden dit seizoen in dit geweldige team: Fons van Gurchom, Herman Heskamp, René Beltman, Tonnie Bremmer, Tonny Klink en Timo Meijer. De teammanager was Henk Schulten, de medische verzorging was in handen van Harry Paauw en Peter Schulkes.

Gelukkig hebben we de beelden gekregen van Jan Wellenberg en Gerard Marsman. Zij hadden de videoband van ‘Sport in Beeld’ weten te bemachtigen. Het zijn wel oude beelden, niet even helemaal scherp, maar we willen u deze unieke beelden niet onthouden! Met dank aan Jan Wellenberg, Gerard Marsman, Leo & René Groote Schaarsberg van Groote Schaarsberg AudioVisueel en Harry Meijer! Wij wensen u veel luister- en kijkplezier!

ROHDA Raalte TV (Beelden van ‘Sport in Beeld’):

Voor jou geselecteerd

Naar boven