Nieuws

Gezellig samenzijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie

Afgelopen zaterdag 6 januari was het weer tijd voor de Nieuwjaarsreceptie. Ook dit jaar was er rondom de Nieuwjaarsreceptie weer het Dartstoernooi van de Activiteiten Commissie Senioren. Als kers op de taart kwam topscheidsrechter Bas Nijhuis nog even langs om zijn boek te promoten en enkele leuke anekdotes te vertellen. Naast het gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje dat wederom prima verzorgd werd door de Beco, werden er vele handen geschut om elkaar de beste wensen voor 2018 toe te wensen.

Rohda Raalte TV had vooraf aan de Nieuwjaarsreceptie een interview met voorzitter Han Reinders en vroeg hem om terug te kijken op 2017 en vooruit te kijken naar 2018.

Speech Voorzitter Han Reinders
Namens het bestuur van Rohda Raalte heet ik u van harte welkom op de Nieuwjaarsreceptie en wij wensen een voorspoedig en sportief 2018 in goede gezondheid toe. Bij vooruitkijken hoort ook terugkijken en er zijn in 2017 helaas bekenden en familie ontvallen. Mag ik u vragen om te gaan staan. Ik wil graag een minuut stilte in acht nemen om onze overleden dierbaren te herdenken.

In de Nieuwjaarsspeech van 2017 had ik aangegeven, dat we als club financieel maatregelen moesten treffen om weer positief vooruit te kunnen kijken. Daar zijn we de goede weg ingeslagen, zoals gemeld in de zeer goed bezochte algemene ledenvergadering afgelopen november. Dit betekent niet, dat we nu achterover kunnen leunen en de kosten maar weer laten stijgen. Dit zal en kan niet de bedoeling zijn om als vereniging verder te kunnen met de voorgestelde plannen.

In 2017 zijn een flink aantal zaken goed gelukt. Nieuwe materiaal kasten, nieuwe materialen, De Grote Rohda loterij, start van Walking Football, twee keer het evenement Rohda Raalte 1 – vv Heino 1, Korbeld Rohda dag, Gé Nijboer toernooi, de Coach maakt het verschil. De vrienden van Rohda Raalte hebben ook afgetrapt afgelopen september en gaan het jeugdkamp ondersteunen met nieuwe tenten. Vele kleine bijdragen bij elkaar geeft uiteindelijk weer grote mogelijkheden.

Daar wil ik de Handdoeken actie met je eigen naam hierop, zeker nog benadrukken en u nog even onder de aandacht brengen. Deze loopt prima , maar is nog steeds mogelijk om een handdoek te bestellen voor einde januari. Ook daar wordt weer bewezen, dat als je de schouders eronder zet je veel voor elkaar krijgt. De doelbestemming voor deze actie is de vernieuwbouw en de jeugd.

Ook het bestuur is zich aan het ontwikkelen en kijkt in de spiegel en naar de manier hoe de vereniging georganiseerd is. We zijn we al een aantal maal in verschillende sessie´s samen gekomen met 2 externe professionele mensen om ons te bezinnen en duidelijk te krijgen waar we als Rohda Raalte voor staan, onze kernwaarden, ambitie´s en hoe we dit gaan bereiken samen met u als leden. Hierin is de betrokkenheid van een ieder ook een ambitie. Niet vanuit bovenaf regeren, maar vanuit de input en voorstellen van leden de besluiten gaan nemen. Voor Dinsdag 6 februari gaan we een groot aantal commissie´s uitnodigen om met hun te sparren over bovengenoemde zaken.

Samen kunnen we veel, dit blijkt wel door mooie initiatieven. De aanschaf en levering van 8 goaltjes voor de jeugd, wordt betaald door de gevonden voorwerpen en gebruikte kleding verkoop van Miny Nijboer en Geertje Jansen. De bijna aanschaf (offerte stadium) van in totaal 4 dug-outs op veld 4 en 5 wordt ondersteund vanuit verschillende kanten.

De activiteiten commissie senioren financiert 1 dug-out, Supportersvereniging Rood-Geel 1 dug-out en wederom de gebruikte kleding verkoop door Miny Nijboer en Geertje Jansen, die gaan voor 2 dug-outs. Dit zijn mooie voorbeelden, dat er veel mogelijk is binnen Rohda Raalte als het gaat om energie en geld ergens in stoppen en er iets voor terug krijgen.

De vernieuwbouw in fasen hebben we ook al uitvoerig belicht en langzaam maar zeker, gaan we het proces in. Commissies die worden gevraagd om input om zo goed mogelijk te ontwerpen, overleg met sponsoren om te kijken of er mogelijkheden zijn om Rohda Raalte te helpen. We verzamelen al materiaal bij deze en gene. Mooi voorbeeld is Nijhuis Bouw in Zwolle bij hun verhuizing, waarin Marc Heethaar heeft bemiddeld, om een flinke aantal pallets met wandtegels beschikbaar te stellen. Zo zijn er al een behoorlijk veel mensen, die zich spontaan hebben aangemeld bij Frank van Rossum en Christiaan Heethaar om te helpen met de uitvoering. Ze staan nu al te popelen om te kunnen beginnen.

Zoals eerder aangegeven is de De Grote Rohda Raalte Loterij een van de peilers waarop de vernieuwbouwplannen op rust. Dus zie het niet als een moetje, maar als een uitdaging om de loten te verkopen. Natuurlijk kun je zelf de loten kopen of je kunt ook een poging doen om ze te verkopen. Dit is een goede manier om geld van buiten de vereniging naar binnen te krijgen.

De jeugd heeft de toekomst. Gelukkig blijft het ledenaantal bij de jeugd op peil. Hopelijk kunnen we door de juiste actie´s uit te zetten de jeugd ook langer aan ons binden. Zij zijn uiteindelijk de basis om de toekomst van onze vereniging te garanderen. Ons Vlaggenschip Rohda Raalte 1 is het nieuwe seizoen ook een traject ingegaan met nieuwe aanwas vanuit eigen opleiding. Mooi is het om te zien, dat het ieder week iets beter gaat en het een plezier is om langs de lijn te staan. Nu de 2e plaats en een gaatje geslagen. Geef weer vol gas en kijken waar we kunnen eindigen dit seizoen.

Mensen we doen het met elkaar. Ik heb het al eerder aangegeven in de presesproat. Weet u wat het woord “vereniging” betekent? Dit betekent “Een groep van mensen met gelijke interesse”. Het woord “verenigen” betekent o.a. “afzonderlijke groepen tot één geheel maken”. Rohda Raalte is een vereniging met leden, die samen de schouders eronder willen zetten. Samen met elkaar en met onze Rohda Clubmensen.
Mensen laten we een toast uitbrengen op 2018! Gelukkig en gezond Nieuwjaar!

Darts Toernooi 2018
Rondom de Nieuwjaarsreceptie werd het Rohda Raalte Dartstoernooi gespeeld. Winnaar werd Kenneth Pinkster die in de finale won van titelverdediger Daan Albers. Winnaar van de verliezersronde werd Niek Schiphorst. Met 37 deelnemers ten opzichte van 22 vorig jaar, kunnen we zeggen dat er weer een Rohda Raalte evenement op de kaart staat.

Foto’s: Erik Roelofs
Interview: Bernard Jansen
Camera & Montage: René Kappert

Voor jou geselecteerd

Naar boven