Nieuws

Wederom puntverlies

Rohda Raalte heeft zondag niet echt kunnen profiteren van het verlies van koploper Longa’30, dat met 2-1 klop kreeg van de Zweef. Grote winnaar van het weekend was Rkzvc dat met 3-1 won van Nec. Rohda Raalte verspeelde onnodig twee kostbare punten na een 1-1 gelijk spel in Winterswijk tegen de plaatselijke Fc.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte had het zich in de gemakkelijker kunnen maken door in het eerste half uur, toen het echt heer en meester was, ruim afstand te nemen. Het leek wel of de 7-1 van de heenwedstrijd nog in de benen zat bij Fc Winterswijk. Rohda Raalte kreeg oa een hele grote kans via Djeremy Zandvliet en een gemakkelijk gegeven strafschop. Jaouad Akloud miste deze mogelijkheid om de score te openen.

En zoals het een voetbalwet betaamd gaat de bal er dan aan de andere kant wel een keer in. Dat gebeurde kort na rust. Rohda Raalte ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook via Edilson José Coelho, nadat de keeper van Fc Winterswijk niet geheel vrij uit ging. Daarna had Rohda Raalte een 100% strafschop moeten krijgen wegens hands. De arbiter wuifde dit weg tegen ieders verbazing.

Ook had Fc Winterwijk misschien nog wel een strafschop moeten krijgen, maar dat konden wij niet goed zien, ook in de samenvatting is dit niet goed te zien. In blessuretijd kreeg Sven Kruiper nog rood wegens onbesuisd inkomen.

Volgende week zondag speel Rohda Raalte het laatste uur van de gestaakte wedstrijd tegen Nec in Nijmegen. De stand na 31 minuten spelen is dan 0-2 voor Rohda Raalte.