Nieuws

VAR momenten bepalend bij NEC – ROHDA Raalte

Rohda Raalte heeft zondagmiddag wederom niet een competitiewedstrijd winnend kunnen afsluiten. Het miste dan zelf ook wel een strafschop, maar er werd ook een zuiver doelpunt afgekeurd. Oordeel zelf in de samenvatting.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

In de eerste helft ging het nog gelijk op tussen de amateurs van NEC en Rohda Raalte. NEC kreeg na zo’n acht minuten spelen een discutabele strafschap. Zelfs de NEC supporters vonden dit discutabel. Johnny Dobson faalde niet en schoot NEC in de 10e minuut op voorsprong.

Nog geen minuut later werd Mart Lugtenberg omver geduwd, ook hier had een strafschop voor gegeven kunnen worden. Deze werd wel gegeven in de 43e minuut toen Edilson José Coelho onrechtmatig ten val gebracht was. Helaas wist Jesper Harmens deze niet te verzilveren.

In de tweede helft was het Rohda Raalte wat agressiever en beter uit de kleedkamer kwam. Dit resulteerde in een aantal kansen en ook nu werd er een strafschop gegeven toen Edilson Coelho onderuit getikt werd. Mart Lugtenberg bracht de stand op 1-1.

Daarna was het Rohda Raalte wat de bovenliggende partij was en dan ook op voorsprong had moeten komen. Dit had tien minuten voor tijd moeten gebeuren toen de keeper van NEC de bal nog niet vast had en Edilson Coelho er als de kippen bij was om de bal mee te nemen en de 1-2 kon binnen tikken. De grensrechter en scheidsrechter vonden het anders en keurden dit af. In de samenvatting kunt je zien dat de keeper de bal nog niet vast had.

Volgende week zondag speelt Rohda Raalte een uitwedstrijd in Nijverdal tegen De Zweef.

Karakteristieken:
’10 1-0 Johnnie Dobson (Strafschop); ’49 1-1 Mart Lugtenberg (Strafschop)
Bijzonderheid: ’44 Jesper Harmens mist strafschop & Dirk-Jan Klijn Velderman maakte zijn eerste minuten na zijn sleutelbeenbreuk tegen Heino
Scheidsrechter: Dhr. Reijbroek