Nieuws

Gehavend Rohda Raalte JO13-1 naar 6e plek op Douwe Boonsma Toernooi

Voor ons succesvolle Rohda Raalte JO13-1 duurde het seizoen afgelopen zaterdag tijdens het Douwe Boonsma Toernooi net een uur te lang. Veel blessures en een lege accu voorkwamen, na het winnen van de poulefase, een plek in de finale. Een uiteindelijke prima 6e plek (van 16) werd bereikt in de 46e editie van het verregende toernooi.

Kampioen 3e divisie en Kampioen toernooi Voorwaarts Twello. Dan lijkt een 6e plek op het Douwe Boonsma toernooi al snel een teleurstelling. Ja voor de spelers wel omdat er zeker meer in zat, nee gezien de weerstand dat het gehavende team ondervond. Op een Hoofdklasser na werd het toernooi bezocht door uitsluitend 1e, 2e en 3e divisionisten. Waar andere teams voornamelijk acteerden met 13- en zelfs 14-jarigen speelde Rohda Raalte, mede door afwezigen, met een aantal 12- en 11-jarigen. De invallers presteerden méér dan voortreffelijk. Alles gericht op de toekomst!

De clubs kwamen in de stromende regen met clubvlag ‘over de rode loper’ het veld op om zich vroeg in de ochtend te presenteren.

In de poulefase wist Rohda Raalte zich, na een verliespartij tegen vv Hoogezand JO13-1, door twee keer te winnen tegen respectievelijk vv Wilhelmus JO13-1 (2 spelers van Rohda Raalte raakten door het harde spel geblesseerd) en ONS Sneek JO13-1 toch nog als groepswinnaar te kwalificeren voor de winnaarspoule. Een plek bij de 1ste acht was dus zeker. Erg soepel ging het allemaal niet, de poule werd gewonnen met een doelsaldo van +/- 0 en de eerste pijntjes bij veel spelers deden zich voor. Na een lang en zéér intensief seizoen ook niet zo vreemd.

In de knock-out fase kwam Rohda Raalte nog met redelijk verzorgd voetbal op een 1-0 voorsprong tegen BFC Bussum maar in de allerlaatste seconde viel door de zeer harde wind een als voorzet bedoelde bal pardoes achter de keeper 1-1 dus penalty’s. BFC won de reeks (4-5) waarmee voor Rohda Raalte de eerste plek uit beeld raakte en de 5e plek het hoogst haalbare was. Pijntjes werden hierdoor pijnen en zelfs blessures en de energie werd zichtbaar minder. Met vallen en opstaan werd vervolgens tegen KFC 1910 JO13-1 de 0-0 over de streep getrokken en in de penaltyreeks miste KFC de 6e strafschop (6-6). Rohda Raalte mocht zich opmaken voor de wedstrijd om de 5e plaats tegen ONS Sneek JO13-1 waarvan het in poulefase nog met 2-1 had gewonnen. Maar de trein denderde niet meer, de accu was leeg, het seizoen duurde één uur te lang voor nóg een prijs. Een keurige 6e plaats in dit zware toernooi was hun deel maar indien fit en compleet had het dit jaar gekund. Moe maar voldaan vanwege een fantastisch seizoen keerde het team huiswaarts.

Het toernooi werd voor de 3e jaar op rij gewonnen door Fortuna Wormerveer JO13-1 door in de finale het organiserende CCVO JO14-1 (veertien!) te verslaan.

Vlnr Staand: Lars te Wierike (trainer/coach), Ilse Kemper, Ivar Broekgerrits, Dex Temmink, Tije van den Beld, Gijs Westerik, Cris Aalders, Twan Grondhuis, Björn Spijker (Teammanager)
Zittend: Maarten van der Wateren, Cas Kleindouwel, Marien Spijker, Jort van Dartel, Jip van Helvoirt, Mike te Wierik, Nout Mulder, Bram Kuik.
Niet op de foto: Stijn Schrijver, Niek te Wierik, Patrick van Dartel, Niels Klink

Patrick van Dartel

Voor jou geselecteerd

Naar boven