Nieuws

Update! Informatie ACS Toernooi

MARKO van Basten | Voordat we overgaan tot de orde van de dag, wil ik jullie deelgenoten maken van een stukje voetbalgeschiedenis. Jong, oud, man, vrouw, iedereen kent de fenomenale omhaal uit november 1986 gemaakt door, juist, Marco van Basten. Donderdagavond 13 juni 2019 omstreeks 20.45 uur, werden de mensengeheugens omtrent dit historische doelpunt even opgefrist. Nat veld, goed lopende aanval, perfecte voorzet en een weergaloze afronding door niemand minder dan Mark Wolfkamp. Voor wie hem niet kent, Mark is normaal gesproken een doorsnee voetballer die met zijn vrienden, op zondagochtend een potje voetbalt in een van de lagere senioren. Maar met zijn goal van gisteravond zullen we hem vanaf nu blijven herinneren als de MARKO van Basten van het ACS Zomertoernooi.

Van het hoogtepunt van de avond, gaan we door naar het dieptepunt van de avond. Deze kwam voort uit de wedstrijd Rohda Raalte 5 tegen De Kelderklasse waarbij Rene van Veenhuizen bij een cruciale stand van 0-0 een gigantische kans voor open goal miste. Als klap op de vuurpijl scoorde de Veteranen uit de tegenaanval de 1-0 voor De Kelderklasse, wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning. Met 6 punten uit 2 haken zij weer helemaal aan voor een plek in de finalepoule, klasse oudjes!! Dit gold overigens ook voor De Vechtende Hazen, het team van MARKO. 6 uit 2 dus.

De andere teams met 6 uit 2, zijn Bilbao United en Korte of Lange Broek, die samen fier aan kop gaan in de poule. Zij hebben beide een doelsaldo van +20 en lijken gemakkelijk af te stevenen op de finale poule. We gaan volgende week zien wie alleen aan kop gaat, want dan spelen deze 2 giganten tegen elkaar. Een kraker om naar uit te kijken. Daarnaast nog een verzoek aan Michel Booijink om namens de Gamma volgende week voor Koen Schrijver een flink stuk kippengaas mee te nemen, want hij getrakteerd op een hele vieze panna door Op veld 1? Oh nee veld 4 speler Toekan! Bij voorbaat dank!

Dan naar de onderste regionen van de poule. Te beginnen met een verrassende middenmoter FC Bal op ’t Dak. Vorig jaar amper een doelpunt gemaakt en nu knap 5e na 2 speelrondes. Daarnaast hebben de Azerty Kneusjes, Rohda Raalte 5 en Op veld 1? Oh nee veld 4 tot op heden 1 wedstrijdje gewonnen. Rohda Raalte 21 wist helaas nog geen punten te pakken, maar wat niet is kan nog komen mannen!

Tot slot bedanken wij bij deze de scheidsrechters die geheel vrijwillig hun kop hebben nat laten regenen op het begin van de avond, net als wedstrijd coördinator Ranjith Maatman. En uiteraard ook dank voor het opruimen van de goals en het netjes achterlaten van de kleedkamers. Complimenten!

Stand na 2 speelronden:

Plaats Team Punten Dp voor Dp tegen Doelsaldo
1 Bilbao United 12 22 2 20
2 Korte of Lange Broek? 12 21 1 20
3 De Vechtende Hazen 7 11 5 6
4 De Kelderklasse 7 11 6 5
5 FC Bal op het dak 6 6 17 -11
6 Rohda Raalte 5 3 5 12 -7
7 Azerty Kneusjes 3 5 13 -8
8 Op Veld 1? Oh Nee Veld 4 3 6 22 -16
9 Rohda Raalte 21 0 1 17 -16

Speelschema ACS toernooi 2019 na ronde 2

Voor jou geselecteerd

Naar boven