Na 6 jaar weer eens een overwinning direct uit de winterstop

Het was 6 jaar geleden dat Rohda Raalte een overwinning behaalde op de eerste speeldag na de winterstop. Destijds, nog spelend in de Hoofdklasse, werd Nec met 4-0 naar huis gestuurd. Op deze zaterdagavond werd Voorwaarts Twello in Twello op een 0-1 eindstand getrakteerd.

Wegens gebrek aan cameramensen helaas deze wedstrijd geen samenvatting! Meldt je dus nu aan en help ons uit de brand!

Bij Rohda Raalte was het voor trainer Frank Tempelman puzzelen naar de juiste opstelling, daar er maarliefst 18 man beschikbaar was. Op Sven Pazie na, hij sluit binnenkort ook weer aan, is de gehele selectie fit. Dit hebben we het hele seizoen nog niet gehad. Een positieve luxe dus.

Het was voor Voorwaarts en Rohda Raalte de eerste keer dat men elkaar in competitieverband trof. Voor de wedstrijd werd hier over gesproken met een soort van forum in de kantine van Voorwaarts, waar 3 mannen met een verleden bij beide clubs over spraken. Martin Berends, Marcel Geestman en Kick Maatman lieten hun verhalen over beide clubs horen en werden aan het eind uitgedaagd om een voorspelling. Na de wedstrijd zou blijken dat er 1 gelijk had, en dat was nou juist clubman bij Voorwaarts, Martin Berends.

Dan de wedstrijd. Beide ploegen begonnen met hoog druk zetten, waardoor het een zeer vermakelijke wedstrijd werd. We zagen een op en neer gaande wedstrijd, waar Rohda Raalte in de eerste helft op voorsprong had moeten komen via Wesley Hansler en Mart Lugtenberg die beiden een 1 op 1 kans misten. Vlak voor rust werd de prima keepende Frans van Oldeniel gepasseerd, maar dit doelpunt van Luuk Grieving van Voorwaarts werd terecht afgekeurd toen hij een Rohda Raalte verdediger duwde alvorens binnen te koppen.

Na rust een sterker Rohda Raalte dat duidelijk beter was dan Voorwaarts. De winnende goal werd door Wesley Hansler in de 62e minuut gemaakt toen hij zich vrij voor de doelman kapte en binnen kon schieten.

Volgende week zondag ontvangt Rohda Raalte koploper Orion dat deze competitie nog maar één keer verloor en wel van Rohda Raalte op de eerste speeldag.

’62 0-1 Wesley Hansler