Belangrijke, maar zeer verdiende overwinning in de Sallandse Derby

Rohda Raalte heeft de Sallandse Derby winnend weten af te sluiten, en daarmee 3 punten meegenomen uit de (door Heino zelf benoemde) “Groene Hel”. Voor rust werd de einduitslag al bereikt door doelpunten van Kevin Peppels en Max Koelen. Omdat Heino zowel in de eerste helft, als in het tweede bedrijf geen vuist wist te maken, is de overwinning van de Rood-Gelen meer dan verdiend te noemen.

Op een goed gevuld sportpark De Kampen werden beide ploegen ontvangen met veel vuurwerk en rook. Aan de groene kant van het sportpark was zelfs “The Joker”, bekend van diverse Batman-films te zien. De originaliteitsprijs verdiende het niet, aangezien The Joker in 2018 reeds in Doetinchem zijn gezicht had laten zien. Het inspireerde Heino ook niet tot een goed begin van de wedstrijd, want het was Rohda Raalte dat direct het heft in handen nam. Dit resulteerde al snel in de 0-1. In de 7e minuut ontving Shaquile Woudstra op eigen helft de bal. Met een crosspass over meer dan 50 meter vond hij Kevin Peppels, wiens aanname onderschept leek te worden door een verdediger van Heino. De bal belandde echter opnieuw voor de voeten van Peppels, die hard in het dak van het doel raak schoot.

0-1 Kevin Peppels, beelden @vvHeino

Vervolgens werd het spel van Rohda Raalte wat slordiger, wat ervoor zorgde dat ook Heino enkele kansjes kreeg. Keeper Frans van Oldeniel speelde echter een puike wedstrijd, wat hij in de tweede helft bekroonde met een even mooie als belangrijke safe. Op dat moment stond het echter al 0-2, want kort voor rust onderschepte Mart Lugtenberg de bal van Luck van den Burg. Mart bediende Kevin Peppels, wiens voorzet echter kon worden weggekopt. Dit gebeurde echter recht door het midden, en het was Max Koelen die alle tijd had om aan te leggen. Zijn schot was vervolgens zo hard, dat Heino-keeper Kevin Reimink geen enkele kans had om deze nog te pareren. Dat vervolgens de Rohda-spelers tijdens het juichen werden bekogeld met diverse bekers bier, was onsportief te noemen. En dit pastte ook totaal niet bij de sportieve wedstrijd die zich afspeelde.

0-2 Max Koelen, beelden @vvHeino

Rohda Raalte ging zo in een zetel de kleedkamer in, waar de groep op scherp werd gehouden. Heino is afgelopen zomer namelijk gepromoveerd na een 2-0 achterstand, die men wist om te buigen in een 2-4 zege. In de tweede helft gunde Rohda Raalte het initiatief aan Heino. Hiermee wist de ploeg van trainer Martijn de Vogel niet goed om te gaan. Op enkele mogelijkheden na, behoudens de eerder benoemde inzet die keeper Frans van Oldeniel onschadelijk maakte, hield Rohda Raalte eenvoudig stand. Het had zelfs nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden, maar dit keer had doelman Reimink van Heino wel een antwoord op een inzet van Max Koelen.

Enkele minuten eerder was hetzelfde het geval toen Mart Lugtenberg voor hem opdook. Na 93 minuten voetballen vond de prima leidende scheidsrechter van Leeuwen het welletjes, en kon het rood-gele feest losbarsten. Na twee nederlagen tegen Heino in het vorige seizoen (de enige 2 nederlagen in een verder glansrijk kampioensjaar), was Rohda Raalte deze avond duidelijk de sterkere. Dat de overwinning samen met meegereisde fans en sponsoren goed werd gevierd, moge duidelijk zijn. Op zaterdag 25 februari 2023 kruisen Rohda Raalte en Heino de degens weer, dan op Tijenraan in Raalte. Volgende week zondag, 2 oktober, staat er voor Rohda Raalte een thuiswedstrijd op het programma tegen Be Quick 1887 uit Haren (Groningen).

’7 0-1 Kevin Peppels; ’43 0-2 Max Koelen

Scheidsrechter: Dhr. van Leeuwen

Geel: Mart Lugtenberg (Rohda Raalte) & Sten Rosendal (vv Heino)

Frans van Oldeniel, Shaquile Woudstra, Maurice van Bussel, Coen van Heun, Flynn Schrijver, Thom Strijland (C), Sven Pazie (’67 Don van Rossum), Max Koelen (’83 Jens Spikker), Kevin Peppels (’83 Robin Bijker), Mart Lugtenberg (’67 Deniz Sahbaz) & Damon van Hoften (’72 Julian van Hoogstraten)

Foto’s: Luck Haerlman Fotografie