Wedstrijdverslag Rohda Raalte vs. VV Scherpenzeel – 4 mei 2024

Zaterdag stond de topper tussen Rohda Raalte en VV Scherpenzeel op het programma. De nummers 3 en 2 van de ranglijst, met maar één punt verschil. Rohda Raalte begon afwachtend aan het duel en liet aanvankelijk Scherpenzeel het spel maken.

Dit resulteerde in de eerste 20 minuten tot wat kansen en uiteindelijk de 0-1 voor Scherpenzeel. Het wegvallen van Coen met een hoofdblessure (beterschap, Coen!) was hiervan mede de oorzaak. Rohda Raalte pakte de draad na de 0-1 goed op. Zo zetten de mannen van Knippenborg meer druk, wat resulteerde in de gewenste 1-1 van Wesley Hansler. Echter, door miscommunicatie werd het vlak voor rust 1-2 voor de gasten. Tot zover de ruststand.

Na de rust begon Rohda met dezelfde intensiteit als waarmee het eindigde in de eerste helft. Scherpenzeel loerde op de omschakeling; met resultaat, want direct na de rust werd het 1-3 voor Scherpenzeel vanuit een afstandsschot. Rohda Raalte liet zien over de juiste mentaliteit en veerkracht te beschikken en kwam al snel terug tot 2-3. Na goed voorbereidend werk van Martijn van de Werken en Kevin Peppels kon Casper van der Veen binnentikken. In de slotfase drukte Rohda nog wel door, wat leidde tot nog één grote kans voor Julian van Hoogstraaten. Helaas miste dit schot het doel. Eindstand: 2-3.

Na afloop bleek dat Rohda Raalte zich door het gelijkspel van AZSV bij Buitenpost heeft geplaatst voor de nacompetitie. Het vertoonde spel biedt vertrouwen en perspectief voor de komende wedstrijden!

Komende week wacht de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld, waarin de mannen van Knippenborg weer voor de winst zullen gaan!