Nieuws

Rohda Raalte C4 superieur kampioen

Rohda Raalte C4, een vriendenteam van bijna allemaal tweedejaars voetballers. Aan het begin van het seizoen wilde de leiding en de trainers graag weten hoever dit C4 voetballand zou zijn. Er werden diverse oefenwedstrijden geregeld. De eerste tegen SDOL B2D ging helaas met 2-0 verloren. Deze knapen waren toch echt iets te groot. Nadien werden Rohda Raalte C3 (5-1) en Rohda Raalte C6 (14-0) redelijk eenvoudig aan de kant gezet. De competitie mag beginnen.

IMG-20141129-WA0004

De start van de competitie was bij de geweldige vereniging HHC in Hardenberg. HHC C5 werd met 9-0 verslagen. De eerste echte vuur doop was de wedstrijd tegen onze blauw witte vrienden van SV Raalte. De jongens van Rohda C4 en Raalte C1 stonden zenuwachtig in het veld. Niemand wilde verliezen aangezien ze allemaal bij elkaar op school zitten. Raalte had de eerste kans maar miste deze. Nadien nam Rohda de wedstrijd geheel over en won deze terecht met 4-1. Er volgde overwinningen tegen leuke kleine verenigingen als Daarle, Daarleveen, Lemele en Haarle. De volgende “grote” jongen stond op het programma, Wijhe C2. Ook alles nog gewonnen. Dapper reden we naar Wijhe. De spelers van Rohda C4 waren bloedfanatiek en hadden Wijhe in de eerste helft al op de knieen. 3-0 voor, wat een tussenstand. De tweede helft werd keurig uitgespeeld en zodoende won Rohda met 5-0.

IMG_0245

De laatste en beslissende wedstrijd was uit tegen Den Ham C2. Een van de ouders had een grote bus geregeld. Alle spelers, leiders, vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s gingen mee. Maar liefst 80 personen reden naar Den Ham voorzien van spandoeken, toeters en bellen. Den Ham wist niet wat ze zagen toen wij er aan kwamen rijden. De wedstrijd, in een ijzige temperatuur, was begonnen. Boem 0-1 voor Rohda, knal 0-2 en snel erna 0-3. De wedstrijd zit al in de pocket. Bij ieder doelpunt klonk er een enorme herrie van alle meegebrachte toeters en bellen. De uiteindelijke stand was 2-7. Ook deze wedstrijd werd dik verdiend gewonnen. Al feestend liepen de jongens naar de kleedkamer waar snel een enorme grote box met muziek “herrie” werd aangezet. De bus, met alle passagiers, reed weer terug naar Raalte. Dwars door het centrum, toeterend en 3 keer om de rotonde. Eindelijk waren we bij het Rohda terrein aangekomen.

20141129_144358

De buit was binnen. Rohda Raalte C4 heeft in de najaar competitie van de derde klasse 33 punten gehaald uit 11 wedstrijden en heeft daarbij een doelsaldo van 80 voor en 7 tegen. Waanzinnig. De huldiging kan beginnen. De spelers van Rohda C4 zochten een grote tafel op. Alle supporters bleven bij de bar staan en wachten geduldig af. Supporters vereniging Rood/Geel had weer groots uitgepakt. Alle voetballers, leiders en trainers werden 1 voor 1 naar voren geroepen en ontvingen een leuke standaard en een oorkonde. Nadien kregen de spelers feestpatat en iets te drinken. Voldaan ging iedereen weer naar huis. Op naar het volgende seizoen. Laat dit maar weer een grote uitdaging zijn.

Geschreven door Danny Vrijdag (Leider/Trainer Rohda Raalte C4)

Voor jou geselecteerd

Naar boven