Nieuws

Jongste voetballende meisjes ROHDA Raalte schrijven geschiedenis

Afgelopen zaterdag 13 februari 2016 is het jongste meisjes team van Rohda Raalte zaalkampioen geworden, in de F poule 6 zaalcompetitie 2015-2016. Ze schreven hiermee geschiedenis, want dit is de eerste keer dat een volledige meisjes F-team kampioen is geworden namens Rohda Raalte. Het is overigens ook het eerste volledige meisjes F-team namens Rohda Raalte, nog nooit eerder had ROHDA een meisjes F team!

f93

In een competitie met alleen maar jongens teams, hebben deze dames hun mannetje gestaan, na 8 wedstrijden hadden de meisjes van F9M 10 punten voorsprong op de nummer twee, SDOL F2. Op zaterdag 30 januari jongstleden hadden ze aan één winstpartij genoeg om zich kampioen te mogen noemen, in de eigen Rohda-Hal moest er nog gewonnen worden van Mariënheem F2, hier hadden ze de week ervoor nog met 2-0 van gewonnen.

f92

Op zaterdag 30 januari 2016 ging het, met alle ouders en opa’s en oma’s op de tribune, volledig mis, met 2-0 verloren ze de partij! Dan maar winnen van Rohda F10, ook daarvan hadden ze al 2 keer gewonnen, maar ook dat verliep op deze beruchte 30ste januari niet naar wens, met 3-2 verlies dropen de dames verdrietig en erg teleurgesteld van het veld. De druk was blijkbaar toch te hoog, en vier meisjes waren grieperig, slapjes en ziekjes.

SDOL F2 was zes punten ingelopen, met nog vier punten voorsprong was het vandaag, zaterdag 13 februari D-day. In een rechtstreekse confrontatie met SDOL F2, de nummer twee, werd er gestreden om het kampioenschap. Aan een gelijkspel zouden de meisje genoeg hebben gehad om zich kampioen te mogen noemen.

Een gedreven team van stoere meiden, traden aan in de sporthal in Wijhe. Al snel werd duidelijk dat de meiden niet van plan waren om deze kans wederom aan zich voorbij te laten gaan, opvreten die jongens was het motto en zo geschiede het ook. Met 3-0 werd er gewonnen, en werd er door de meisjes duidelijk gemaakt wie het sterkste was in deze competitie, Rohda Raalte F9M is kampioen!

f91

De laatste wedstrijd tegen Wijhe F4G werd zakelijk gewonnen met 1-0. De ontlading was enorm en het feest groot, en het was nog lang onrustig in de kantine in Wijhe.

Julia, Lysanne, Djolien, Kiki, Anne, Jaylynn, Clorissa, Sterre en Babs gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Voor jou geselecteerd

Naar boven