Wedstrijdverslag Rohda Raalte 1 vs. Quick ’20 – zo. 10 dec. 2023

In de enerverende wedstrijd tussen Rohda Raalte en Quick ‘20 ging de thuisploeg er met de winst vandoor. Met een voorsprong van 5 punten op AZSV en 29 punten uit 15 wedstrijden gaat Rohda Raalte tevreden de winterstop in.

Quick ’20 kwam in de eerste minuut dichtbij een voorsprong, maar slaagde er niet in te scoren. Slechts twee minuten later profiteerde Teije ten Den van een ongelukkig moment in de verdediging van Quick ’20 en kopte de bal binnen. Wesley Hansler voegde daar nog een fantastisch acrobatisch doelpunt aan toe door met een omhaal vanuit een positie nét voor de achterlijn te scoren, waardoor Rohda Raalte na 10 minuten met 2-0 leidde.

Hoewel Rohda Raalte in de eerste helft meerdere kansen kreeg om de voorsprong te vergroten, slaagden ze er niet in deze te benutten. Quick ’20 wist in de 31e minuut toch terug te komen – ook al was hun spel minder – en scoorde 2-1. Met deze stand gingen de teams de rust in.

De tweede helft vertoonde minder spectaculair spel, met slordigheden van beide teams. In de 73e minuut kreeg Quick ’20 rood waardoor Rohda de wedstrijd makkelijk uitspeelde. Ondanks enkele kansen slaagde Rohda er opnieuw niet in zichzelf nog eens te belonen. Desondanks behaalde Rohda een belangrijke overwinning, waardoor we nu aansluiten bij de top 4.