Nieuws

Zwaarbevochten strohalm aangepakt

Op het schitterend geleden sportpark van de Hvv Hollandia in Hoorn, direct naast het IJsselmeer, won Rohda Raalte zondagmiddag de cruciale wedstrijd van de Noord Hollanders met 1-2. Het was een zwaarbevochten overwinning in een zeer spannende wedstrijd.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte begon agressief aan de wedstrijd, maar moest in de eerste tien minuten het initiatief laten aan Hollandia. Daarna kwam Rohda Raalte zelf ook meer aan voetballen toe en dat resulteerde dan ook in een 0-2 voorsprong via Lars van Schooten en Saba Gwedelidze. Vlak voor de rust was het Hollandia dat vanaf de strafschopstip de 1-2 aansluitingstreffer maakte, nadat Maurice Tepperik zijn tegenstander bij een hoekschop omver duwde.

Na rust was het Hollandia dat probeerde de gelijkmaker te produceren, wat voor hen rechtstreekse handhaving betekende. Rohda Raalte kon niets anders dan counteren en kreeg dan ook een handvol kansen om de overwinning definitief veilig te stellen. Mede dankzij fantastisch keeper werk van Jens Veldwachter lukte het de Noord Hollanders niet meer om de gelijkmaker te produceren.

Nu ook Alverna vanmiddag thuis verloor van Silvolde is het erg spannend om de 9e, 10e en 11e plaats op de ranglijst. 11e plaats betekend nacompetitie om lijfsbehoud. Dat is nu de plek voor Rohda Raalte dat dus één punt achter staat op Alverna en Hollandia. Volgende week maandag, 2e pinksterdag, zal Rohda Raalte moeten winnen om minimaal één plaats te steigen. Op doelsaldo staat Rohda Raalte te ver achter op Alverna en Hollandia. Wel zal dan Alverna of Hollandia niet mogen winnen van respectievelijk Rigtersbleek (Alverna) en RKHVV (Hollandia).

Kom dus als Rohda Raalte lid/supporter maandagmiddag naar Sportpark Tijenraan om ons eerste elftal te ondersteunen! (U kunt daarna altijd nog naar het Ribs and Blues Festival!) Aanvang is dan 14:00 uur.

Karakteristieken:
’26 0-1 Lars van Schooten, ’38 0-2 Saba Gwedelidze, ’44 1-2 Robin Schaaf (Strafschop)
Geel: Robin Schaaf, Nick de Wit, Lars Weistra en Niek Reus (Hollandia), Maurice Tepperik, Lennart Krijger en Aron Wierenga (Rohda Raalte).