Nieuws

Wereldbeker getoond tijdens opening Rohdakamp

Tijdens de opening van het Rohdakamp editie 2014 hebben vijf nieuwe kampleiders de gouden wisselbokaal van het wereldkampioenschap voetbal getoond. Het Rohdakamp trapte zaterdagochtend op het sportpark van SC Wesepe traditiegetrouw af met een speciale openingsact. Het Rohdakamp groeit en groeit met het jaar. Niet alleen qua deelnemers, maar ook qua aankleding, terrein én qua sponsoren. De kampcommissie is terecht trots op dit resultaat.

IMG_1197

Maar met een groter wordend deelnemersaantal, moeten er ook meer kampleiders worden geregeld (1 op 4). En juist dát kon nog wel eens een probleem worden. Het was dit jaar zelfs zo moeilijk om extra kampleiders te regelen, dat sommige teams misschien wel naar huist gestuurd moesten worden. Eén kampleider zag dat echter helemaal niet zitten, en dus trommelde hij alsnog een groep van vijf nieuwe leiders op. In een Jeep kwamen ze het kampterrein op, ze brabbelden iets over het WK voetbal en toonden toen de wereldbeker aan het publiek (geheel volgens Rohdakamp-traditie ontbreekt de foto van moment suprême). Als beloning ontvingen zij hun welverdiende kamppolo. Alles weer compleet, dus het kamp kon doorgaan…

Tot er met veel kabaal een motoragent verhaal kwam halen. Er zou een wereldbeker gestolen zijn en het Rohdakamp zou hier meer van weten. Natúúrlijk wist niemand hier iets vanaf, iedereen hield de kaken stijf op elkaar! Met een envelop met geld – gekregen van Rood-Geel – werd de agent weer afgescheept. Er werd afscheid genomen van ouders, broertjes en zusjes en zo kon het Rohdakamp na enige vertraging toch nog van start. Nu hopen dat de weergoden een beetje gunstig gezind blijven, en dat onze helden van Oranje vanavond een duit in het zakje doen. Dan worden het weer fantastische dagen!

IMG_1228

Honderden kinderen, vaders, moeders, kampleiders en afgevaardigden van Rohda Raalte en Rood-Geel maakten het spektakel mee. Daar bleven uiteindelijk 100 deelnemers en 25 kampleiders van over. Vier dagen lang gaan zij elkaar vermaken op Oranjecamping Wesepe. Er zullen vele spelletjes gedaan worden, er wordt een bezoek gebracht aan Zwemparadijs De Scheg in Deventer, natuurlijk is er voor sommigen de spooktocht én… Het Nederlands elftal voetbalt nog tegen Costa Rica. Op groot scherm zal Oranje naar de overwinning worden geschreeuwd.

Voor jou geselecteerd

Naar boven