Nieuws

Rabobank Salland Gé Nijboer toernooi stopt na 39 edities en wordt meisjestoernooi

Wie is er niet groot mee geworden: “Het Rabobank Salland Gé Nijboer toernooi”? De vele opa’s en oma’s die langs de lijn stonden; “de” aftrap van het seizoen bij Rohda Raalte. Met enige pijn in het hart hebben we moeten concluderen dat het Rabobank Salland Gé Nijboer niet meer levensvatbaar is. Velen zullen dat erg jammer vinden.

Gé Nijboer op het 30ste toernooi

Gé Nijboer op het 30ste toernooi

Waarom?
Sinds de KNVB het voor alle teams mogelijk maakt om, voorafgaand aan de competitie, deel te nemen aan drie bekerwedstrijden waren er nauwelijks deelnemende teams te vinden. Veel verenigingen beschouwen deze bekerwedstrijden als ideale oefenwedstrijden. Al enkele jaren moest het toernooi gered worden voor een enkele buurtvereniging. Vorig jaar leek het toernooi volgens zeggen veel op een Rohda Raalte – vv Heino toernooi. Enkele poules bestonden voornamelijk uit Rohda Raalte teams.

Omdat selectieteams zowel deelnamen aan het bekertoernooi als het Rabobank Salland Gé Nijboer toernooi moesten hun bekerwedstrijden die tijdens het RGN toernooi gepland stonden steeds verschoven worden naar doordeweekse wedstrijden. Een ware crime voor onze wedstrijdsecretaris. Verder was het steeds weer een enorm gepuzzel om een vrij weekend te vinden tussen het einde van de vakantie; de seizoenstart; Stöppelhaene en andere evenementen zoals de Pompdagen in Heino.

En nu?
We weten dat recreatieteams door de bekerrondes erg moeilijk oefenduels kunnen vinden. Verder wordt het jammer gevonden als er geen echte seizoenstart voor de jeugd meer is. De komende tijd gaan we samen met de Jeugdcommissie kijken hoe we de weekenden tussen de vakantie en de competitiestart gaan invullen. Er zijn diverse ideeën die de komende maanden besproken en eventueel uitgewerkt gaan worden. Even afwachten dus.

Het meisjes toernooi
Het stond al enige tijd in de planning: een eigen meisjes toernooi. Dit seizoen gaat het dan eindelijk gebeuren. Het toernooi staat gepland op zaterdag 8 juni (Pinksterweekend). Het leek ons een goede suggestie om de naam van onze gewaardeerde sponsor en, in 2012 overleden, erelid aan dit nieuwe toernooi te verbinden. Edwin Nijboer (zoon van) heeft zitting in een subcommissie van onze toernooicommissie en gaat zich de komende tijd samen met enkele andere vrijwilligers bezig houden met de inhoud en opzet van dit nieuwe ”Rabobank Salland Gé Nijboer meisjes toernooi”. Op dit moment denkt men aan poules voor meisjes uit de leeftijdsgroepen Onder 11 tot en met Onder 19.

Tot slot:
Wij danken de toernooicommissie onder leiding van Patrick Booijink voor de vele succesvolle edities van het altijd mooie en goed georganiseerde toernooi en wensen de nieuwe subcommissie veel succes met het opzetten van het nieuwe toernooi.

Namens het bestuur
Rien van der Hooft

Voor jou geselecteerd

Naar boven