Wedstrijdverslag VV Buitenpost – Rohda Raalte

Op zaterdag 17 februari om 14.30 uur staat voor Rohda Raalte een uitwedstrijd op het programma. Deze is in het hoge noorden, in en tegen Buitenpost. Na de nederlaag van twee weken geleden tegen Heino is de ploeg vastberaden om zich te revancheren.

De omstandigheden in Buitenpost zijn verre van optimaal. De wedstrijd wordt gespeeld op een grasveld dat er niet geweldig bij ligt. In de eerste minuut is het Kevin Peppels die al zijn stempel op de wedstrijd kan drukken. Hij gaat alleen op de keeper af, die hij vervolgens wil omspelen. Door het slechte veld glijdt hij echter uit en eindigt deze aanval in een doeltrap.

In de 20e minuut maakt een speler van Buitenpost een slaande beweging voordat een corner van Buitenpost wordt genomen. Hij krijgt slechts geel. Diezelfde speler werkt met zijn arm de voorgezette corner over het doel. De tweede gele kaart voor hem en dus moet Buitenpost het restant van de wedstrijd met 10 man spelen. In de 26e minuut weet Kevin Peppels toch de bal binnen te werken. Na een goede actie van Max Koelen die een voorzet geeft, die vervolgens weer wordt doorgekopt door Teije ten Den, wordt het 0-1. Vervolgens wordt Buitenpost wat sterker, maar Rohda Raalte zit op rozen met een 0-1 voorsprong en een man meer. Zo gaan we ook de rust in.

In het begin van de tweede helft voert Buitenpost toch de druk op met een man minder. Rohda Raalte verzuimt de voorsprong te vergroten in deze fase van de wedstrijd. In de 63e minuut gebeurt het dan toch, Buitenpost weet na een lange bal naar voren en een knappe aanname gelijk te maken: 1-1. Rohda Raalte weet zich te herpakken en komt weer wat in het eigen spel. Wesley Hansler weet wel raad met een beetje ruimte en geeft de bal panklaar voor, in de voeten van Max Koelen. Die rondt koelbloedig af: 1-2.

In de laatste fase van de wedstrijd blijft Buitenpost niet ongevaarlijk, een enorme kans wordt goed gekeerd door Cas Marsman, die een goede wedstrijd keept. Hier blijft het bij. Het wordt 1-2 en de punten gaan mee naar Raalte.