Moeizame winst in Leeuwarden

Rohda Raalte won afgelopen zondag met 1-3 van hekkensluiter FVC in Leeuwarden. Dit ging niet van een leien dakje. De Raaltenaren kwamen zelfs eerst nog op achterstand, maar wisten dit in de loop van de middag om te buigen naar een 1-3 winst.

15340525630_b86bdcb824_o

Rohda Raalte speelde deze zondagmiddag niet zijn beste spel. Niet alleen de Raaltenaren waren niet op hun best, ook het arbitrale trio was ook niet op hun top. Aan beide kanten viel er wat op aan te merken. Dan het spel. Rohda begon zeker niet goed. Had teveel makkelijk balverlies en ook wanneer het de bal wel had, deed het er te weinig mee. Men was niet nauwkeurig genoeg. Dat resulteerde dan ook in de 1-0 in de twaalfde minuut toen Ralph Wietses door het centrum door mocht en de bal tegen de touwen werkte achter doelman Ruben Tepperik.

FVC zakte daarna wat in en probeerde uit de counter gevaarlijk te worden. Rohda Raalte moest het spel maken, maar had daar deze middag het vrij moeilijk mee. Vlak voor rust kreeg het misschien wel iets te makkelijk een vrije trap, maar een overtreding is een overtreding. Of die nu zwaar is of niet. Lars van Schooten benutte dit buitenkansje en schoot de bal prima binnen. Rust: 1-1.

15340614878_3592f3936b_o

Na de thee was het al vrij snel tien tegen elf. Ralph Wietses kreeg wegens commentaar op de leiding zijn 2e gele kaart en kon dus vertrekken. Ook dit was niet nadelig voor de Raaltenaren. Wanneer FVC met 11 spelers was blijven staan, hadden we het nog wel eens willen zien hoe het spel dan was verlopen. Rohda ging dus op jacht naar de overwinning. Twaalf minuten voor tijd was het Dirk-Jan Klijn Velderman die een voorzet van Lars Kamperman-Leferink verlengde en scoorde in de lange hoek. Het verzet van FVC leek toen te stoppen. Deniz Sahbaz kwam in de 85ste minuut via de linker flank naar binnen en kon simpel langs zijn tegenstander lopen die net op dat moment een krampaanval kreeg. Hij scoorde prima door in de lange hoek de 1-3 binnen te schieten. Alweer zijn 9e doelpunt van dit seizoen! Drie punten in de tas en snel met de bus weer naar Raalte!

Volgende week speelt Rohda Raalte op zaterdagmiddag tegen Berkum voor de beker. Aanvang van deze wedstrijd op Sportpark Tijenraan is 14:30 uur.

Ruben Tepperik, Lars Kamperman Leferink, Coen Zwollo, Maurice Tepperik (’74 Orveo Ubbergen), Cas Hulsebos, Jesper Harmens, Lars van Schooten, Dirk-Jan Klijn Velderman, Jeffrey de Visscher, Dennis Hettinga & Deniz Sahbaz