Einde seizoen voor Rohda Raalte

Rohda Raalte heeft zich zondagmiddag niet weten te plaatsen voor de finale van de nacompetitie om een plaats in de Hoofdklasse voor seizoen 2018-2019. In Meppel was Alcides met 2-1 te sterk voor de Raaltenaren.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte begon met spanning aan de wedstrijd en kwam niet aan het voetballen toe, waar het de afgelopen week tegen Nec en SWZ Sneek afgelopen week wel in slaagde. Toch kwam het op voorsprong via Edilson José Coelho na een klein half uur spelen. Lang kon Rohda Raalte daar niet van genieten. Twee minuten later was het alweer 1-1 toen Eric-Jan Lijzen namen Alcides vanaf de strafschopstip binnen schoot, nadat Jesper Harmens de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg. Vlak voor de rust kwam Alcides zelfs op voorsprong via Jermain Wobbes die in twee instanties het net wist te vinden.

Na rust was het Rohda Raalte wat het meeste balbezit had, maar daarmee niet echt tot hele grote kansen kwam. Alleen een goede inzet van Lars van Schooten, die goed in de hoek inkopte, werd met een goede redding van de keeper van Alcides uit de hoek gehouden. Alcides verdedigde, maar kon toch een paar keer gevaarlijk worden vanuit de counter en het houtwerk een tweetal keren raakte.

Door dit resultaat is Rohda Raalte uitgeschakeld in de strijd om promotie en zal het komend seizoen wederom uitkomen in de 1e Klasse E.

’28 0-1 Edilson José Coelho; ’30 Eric-Jan Lijzen (Strafschop); ’41 2-1 Jermain Wobbes
Geel: Wahid Shimeri, Eric-Jan Lijzen & Bram Komduur (Alcides) & Thom Strijland (Rohda Raalte)
Scheidsrechter: Dhr. Kaper
Toeschouwers: +/- 800

Tom Vastenavond, Lennart Krijger, Stefan Beltman (’85 Teun Bakhuis), Coen van Heun, Jeroen Jansen, Jesper Harmens (C), Dirk-Jan Klijn Velderman, Thom Strijland, Djeremy Zandvliet (’65 Sven Kruiper), Edilson José Coelho & Lars van Schooten

Foto’s: Erik Roelofs
Camera: Erik Roelofs & René Kappert
Montage: René Kappert