Wedstrijdverslag 3 febr. 2024: teleurstellende Sallandse Derby voor Rohda Raalte

Waar de verwachtingen bij Rohda Raalte vooraf hooggespannen waren, liep het toch anders. De mannen van Rohda Raalte verloren afgelopen zaterdag op het eigen sportpark Tijenraan van vv Heino met 1-2.

Heino kwam fel uit de startblokken en legde de druk hoog. In het eerste kwartier kwam Rohda er moeilijk uit. Tot daar uit het niets de 1-0 op het scorebord stond. Kevin zette druk op de keeper van Heino. Die dacht de spits uit te kappen, maar Kevin snoepte de bal af. Daarna bleef Rohda Raalte voetballen en creëerde het nog een gigantische kans. Casper van der Veen stuitte, na een prachtige aanval over heel veel schijven, uiteindelijk op de keeper. Heino daarentegen probeerde er met strijdlust doorheen te komen maar de Rohda Raalte-defensie bleef overeind de eerste helft.

In de tweede helft begon Rohda Raalte nog prima, met een aantal keurig uitgespeelde aanvallen van achteruit. Echter viel er uit een voorzet van Heino de bal pardoes voor de voeten van Matthias Reimink, die de gelijkmaker maakte. Na de wedstrijd werd er direct gesproken over ‘aanvallend hands’ bij de 1-1. Maar de scheidsrechter zag of beoordeelde dit anders dan de mensen die eromheen stonden.

Na de tegengoal viel Rohda Raalte terug in een oude kwaal: meedoen met het vechtvoetbal van de tegenstander. Waar de eerste helft Rohda Raalte er voetballend prima uit kwam, was dat de tweede helft helemaal anders. Dit resulteerde in een slordig laatste half uur. Eén kans kreeg Rohda nog via Martijn van de Werken. Koud in het veld werd hij diep weggestuurd, helaas wist hij de bal niet goed op goal te schieten waardoor deze een makkelijke prooi was voor de keeper.

Zoals wel vaker is gebeurd, scoorde Heino de 1-2 uit een vrije trap. In de 87e minuut werd de bal voor geslingerd door Jesper Schokker en kopte Tim Leferink de bal over keeper Frans van Oldeniel. Rohda Raalte kwam deze klap niet meer te boven en verloor de derby met 1-2.

Rohda Raalte moet even afhaken bij de top 3 maar heeft nog voldoende ruimte ten opzichte van de nummer 5: AZSV. Aanstaande donderdag staat er een bekerwedstrijd tegen het ambitieuze SVZW uit Wierden op het programma. Een mooi moment om ons te revancheren. Onze volgende wedstrijd in de 4e divisie is een uitwedstrijd, naar het verre Buitenpost. Een soortgelijke tegenstander als Heino. De mannen van Rohda Raalte zijn vast van plan om te laten zien wat we hebben geleerd van de verloren derby.