Wedstrijdverslag DETO – Rohda Raalte 1

Op een nat en drassig veld begonnen we om 14.45 in Vriezeveen de wedstrijd tegen DETO. In de eerste minuten creëerden we direct al twee mooie kansen, die helaas op de lat resp. net in handen van de keeper belandden. De rest van de eerste helft ging het redelijk gelijk op, waar Rohda over het algemeen de betere kansen had.

De tweede helft kwam DETO direct goed uit de kleedkamer. Na tien minuten kwamen wij weer in ons spel en dwongen we DETO achteruit. In de 68e minuut werd Kevin Peppels na een lange bal van Sven Pazie onderuit gehaald, waardoor we een penalty kregen. Deze werd erin geschoten door Teije ten Den. Vijf minuten later was het de beurt aan DETO en kregen we een penalty tegen. Deze werd geweldig gepakt door Frans van Oldeniel, die vandaag een sublieme wedstrijd heeft gekeept. Na een goeie aanval schoot Kevin Peppels in de 78e minuut op goal; deze werd in eerste instantie gepareerd door de keeper, maar Teije ten Den stond precies goed in positie om de rebound in te tikken voor 0-2. In de 85e minuut was de wedstrijd klaar voor Koelman van DETO, die Teije ten Den neerhaalde en met rood het veld verliet. De resterende minuten hebben we volwassen uitgespeeld en een goeie teamprestatie geleverd om drie punten binnen te harken.

Dankzij deze overwinning staan we nog steeds op een hele mooie 4e plek in de 4e Divisie D. Nu VVOG en Excelsior 31 gelijk hebben gespeeld (tegen elkaar), wordt het steeds spannender bovenin: we hebben maar twee punten minder dan koploper Excelsior 31.