Nieuws

ACS Zomertoernooi; Op de helft

Het was alweer de derde speelronde van het ACS Zomertoernooi en daarmee begint de stand serieuze contouren aan te nemen. Eindig je bij de beste 5 of moet je helaas naar de verliezerspoule? Want zoals al eerder aangegeven, gaan de eerste 5 door naar de finalepoule en de overige 4 teams gaan onderling uitmaken wie ‘the best of the rest’ wordt. Deze wedstrijden worden op 4 en 6 juli gespeeld. Juli Finalemaand dus!

Eerst even een korte terugblik op de wedstrijd van vorige week Bilbao United – Veld 1 ? oh nee Veld 4. Hier waren we allen getuige van de geweldige panna van Toekan bij Koen Schrijver alias Skoapie. Als gevolg hiervan, werd de Gamma vriendelijk verzocht het spreekwoordelijke kippengaas mee te nemen voor Koen. Dit werd door alle betrokken partijen zeer sportief opgepakt. Bij deze wil ik de Gamma bedanken voor het voorkomen van verder leed bij Skoapie. Pluspuntjes voor het fairplay bokaal, klasse mannen! Hierbij het resultaat:

Dan terug naar de tussenstanden. We beginnen in de onderste regionen van de poule. Na 3 speelronden is elke ploeg van de hatelijke 0 af. Rohda 21 heeft de eerste 3 punter te pakken. Zij wonnen na 5 nederlagen zeer overtuigend van FC Bal op ’t Dak. Waar 1 overwinning niet goed voor kan zijn, want Rohda 21 draagt met deze driepunter de rode lantaarn over aan de Azerty Kneusjes op basis van het doelsaldo.
De wereldgoal van vorige week heeft De Vechtende Hazen zichtbaar vertrouwen gegeven. Zij wisten 6 punten te pakken door te winnen van de Azerty Kneusjes en Bilbao United. Laatstgenoemde tegenstander was met 12 uit 4 nog ongeslagen en is daarmee een van de favorieten voor de eindzege. Een knappe prestatie van De Vechtende Hazen om Bilbao United de eerste nederlaag toe te dienen!

Voor Bilbao United stond er nog een kraker op het programma. Titelverdediger Korte of Lange Broek kwam op bezoek. Het duel werd vlak voor tijd beslist in het voordeel van Korte of Lange Broek. Zij wonnen ook hun 2e duel van De Kelderklasse waardoor zij met 18 uit 6 af lijken te stevenen op de eerste plaats in de poule.

Lijkt af te stevenen… Want… het wordt ineens weer spannend.. Zoals duidelijk in de spelregels vermeld stond bij aanvang toernooi, is het niet toegestaan om spelers met meerdere teams mee te laten doen. De UEFA was gister avond ook weer aanwezig en constateerde dat Korte of Lange Broek en Rohda 5 deze regel overtraden. Dat betekent voor beide teams 3 punten in mindering. Regels zijn regels!

Speelschema ACS toernooi 2019 na ronde 3

Voor jou geselecteerd

Naar boven