Reclame voor het amateurvoetbal: 2-0

Rohda Raalte is weer koploper in de Hoofdklasse C. Het won afgelopen zondag met 2-0 van Juliana’31 uit Malden, dat nu weer koploper af is. Het was een genot om naar deze wedstrijd te kijken, als je tenminste Rohda Raalte supporter bent. Het liet regelmatig mooie aanvallen zien en had eigenlijk met ruimere cijfers van de grasmat moeten stappen.

1-0 via Dennis Hettinga

De mannen van trainer Martin Drent begonnen goed aan de wedstrijd. Wilde vanaf het begin Juliana’31 vastzetten en probeerde gecontroleerd aan te vallen. Dat resulteerde dan ook in de eerste kans van de wedstrijd na 3 minuten spelen, toen Dirk-Jan Klijn Velderman oog in oog kwam te staan met de keeper van Juliana’31. Helaas was zijn schot te zacht om de keeper te verrassen.

Vlak daarna was het maximaal 5 minuten dat de Maldenaren echt gevaarlijk waren. Een schot van zo’n 20 meter werd prima gekeerd door Ruben Tepperik en een hele mooie aanval over tien schijven met slechts één keer raken strandde wederom. Deze aanval van de Maldenaren had meer verdiend. Daarna was het Rohda Raalte wat de klok sloeg. Dat resulteerde dan ook in de 1-0 voorsprong die via een aanval over rechts, middels Dirk-Jan Klijn Velderman die een prima voorzet afleverde op het hoofd van Dennis Hettinga. Hij kopte resoluut binnen. Vlak voor de rust kreeg Juliana’31 nog een mogelijkheid om met een gelijke stand de kleedkamers op te zoeken, maar het was Huub Creemers die faalde. Ruststand: 1-0.

2-0 Deniz Sahbaz

Na de thee ging Rohda Raalte verder met waarmee het bezig was, het creëren van kansen. Het speelde fris en dat resulteerde dan ook in de 2-0 in de vijftigste minuut. Bij een afgeslagen aanval werd opnieuw de bal voorgezet door Jeffrey de Visscher, die wederom zeer bepalend was, werd de bal prima tegen de netten gekopt door Deniz Sahbaz die alweer zijn achtste competitie doelpunt aantekende.

Daarna had Rohda Raalte de wedstrijd definitief moeten beslissen. Deniz Sahbaz ging alleen op de keeper af, maar zijn inzet werd gekeerd door Niek Wijers (keeper Juliana’31). Jeffrey de Visscher schoot voorlangs en Boy Boeloerditi’s inzet werd ook gekeerd door Niek Wijers. Daarna speelde Rohda Raalte de wedstrijd gecontroleerd uit. Enige negatieve aan deze wedstrijd was dat de Raaltenaren met ruimere cijfers van het veld af hadden moeten stappen.

Volgende week zondag speelt Rohda Raalte in Leeuwarden een uitwedstrijd tegen FVC dat momenteel puntloos onderaan staat. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur op sportpark Wiarda.