Verlies na 5 jaar in Sallandse Derby

Rohda Raalte heeft voor zo’n 1000 bezoekers zaterdagavond met 3-1 verloren in de Sallandse Derby tegen vv Heino. In een slechte wedstrijd van met name Rohda Raalte, won Heino terecht. Omdat ook Sportclub Bemmel vanavond won (2-1 tegen de Bataven), is Heino op doelsaldo de nieuwe koploper en zakken de Raaltenaren naar plek 3.

Rohda Raalte kwam dan nog wel op voorsprong via een fantastische aanval, die werd afgerond door Jarno van den Bos, maar zag Heino een minuut of 6 later alweer op gelijke hoogte komen toen Nick Bisselink een rebound kon binnen tikken. Op slag van rust was het oud-Rohdaspeler Aron Wierenga die van buiten de 16 aan mocht leggen en zijn schot van richting veranderd het doel in zag gaan.

In de tweede helft probeerde Rohda Raalte de gelijkmaker te forceren. Kevin Peppels was er nog het dichtste bij, maar zijn lob/schot werd uit de kruising gehaald door de prima keepende Kevin Reimink.

In blessure tijd kreeg Robin Bijker nog een rode kaart, nadat hij Robin Gerritsen doorgebroken aan het shirt trok. De vrije trap werd schitterend binnen geschoten door Kevin Roddenhof. Keeper Sam Luijkx had geen schijn van kans. Direct daarna floot de warrig leidende scheidsrechter Fledderus af.

Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd. Het Apeldoornse Columbia komt dan op bezoek in Raalte.