Nieuws

Aanstaande zaterdag, De Grote Sallandse Derby: vv Heino – Rohda Raalte

Aanstaande zaterdagavond is het weer zover: De Grote Sallandse Derby tussen de vv Heino en ons eigen Rohda Raalte. Geen gekkigheid zoals in het betaalde voetbal, maar reclame voor het voetbal, waarbij fans van beide clubs gewoon door mekaar kunnen lopen en waar zeer gezonde rivaliteit heerst. Een visitekaartje voor het voetbal!

In de korte historie van deze derby is het duidelijk dat Rohda Raalte nog altijd de grote broer is, maar dat de vv Heino steeds dichter bij een overwinning komt. Zeker gezien het veldspel in de afgelopen edities. En dat willen de supporters uit ‘5 km verderop’ maar al te graag. Na de overwinning van afgelopen zondag in en tegen Bemmel, wil men nu graag koploper worden en natuurlijk Rohda Raalte verslaan.

Ook in de strijd om de 1e periodetitel is deze wedstrijd natuurlijk van groot belang. Rohda Raalte staat op plaats 1 en vv Heino op plek 3. De Raaltenaren hebben hier 1 punt voorsprong op sc Bemmel en vv Heino.

Rohda Raalte mist helaas de lang geblesseerde Lars van Schooten die in verschillende derby’s het doel wist te vinden, Jeroen Jansen en doelman Frans van Oldeniel. Bij vv Heino is het meespelen van middenvelder Luck van der Burg onzeker na een bovenbeenblessure die hij opliep afgelopen zondag tegen Bemmel. Bij Rohda Raalte is verder de gehele selectie fit en zal het goede vertoonde spel van afgelopen zondag tegen Dalfsen een vervolg moeten krijgen.

Voorafgaand aan de wedstrijd organiseren de Sponsoren en Vrienden van, van beide clubs een gezamenlijke meeting in de kantine van de vv Heino. Vanuit Rohda Raalte zijn dat al 90 personen die zich aangemeld hebben!

Vrije inloop
Wil je de 23e al wat eerder komen om met anderen naar Dé Derby toe te leven? Dat kan! Vanaf 15:30 uur is er een vrije inloop in de kantine van ROHDA Raalte voor de sponsoren, vrienden en overige supporters van ROHDA Raalte. Voor een borrelhapje wordt gezorgd door onze kantinemedewerkers, drankjes zijn voor eigen rekening. Neem natuurlijk je Rohda Raalte shawl mee!

Natuurlijk zijn er een aantal punten die de vv Heino onder de aandacht brengt:

  • Zoals altijd is vuurwerk verboden. 
  • Er vindt geen voorverkoop van kaarten plaats.  
  • Er zijn kaarten verkrijgbaar aan de kassa à € 5. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis, 12-18 jaar en 65+ is € 2,50. Probeer voor een goede doorstroming gepast te betalen! Er kan ook gepind worden.
  • Alcohol is alleen toegestaan op het terras en in de kantine. 
  • Er kan alleen met munten betaald worden. Er zijn meerdere plekken waar muntverkoop plaatsvindt. 
  • Een geldige QR-code is verplicht voor een bezoek aan de kantine én het terras. De check vindt plaats bij binnenkomst van het sportpark voor mensen die kantine of terras willen bezoeken, bij een groen scherm krijg je dan een stempel die toegang geeft tot kantine en terras. 
  • Verkoop van koffie vindt plaats buiten deze zone. 
  • Voor mensen zonder stempel is in kleedkamer S2 een toilet beschikbaar. 
  • In verband met een sponsorevenement is de kantine tot 18.15 uur niet toegankelijk. 

De wedstrijd op Sportpark de Kampen staat onder leiding van Dhr. Fledderus uit Zwolle. Hij zal worden geassisteerd door Dhr. Mulder en Dhr. van der Elst. Aanvang is 19:00 uur. KOMT ALLEN!

Voor jou geselecteerd

Naar boven