Kleine overwinning op De Bataven

Op een dramatisch slecht grasveld (Ook volgens supporters van De Bataven), heeft Rohda Raalte zich naar een 1-2 overwinning geknokt.

In de eerste helft kwam Rohda Raalte op een verdiende voorsprong via Robin Bijker in de 16e minuut. Rohda Raalte had in die 1e helft nog een aantal kansen cq. mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar helaas waren de voorwaartsen niet op zijn scherpst vandaag.

Kort na rust werd het 0-2 nadat Kevin Peppels in de diepte weg werd gestoken door Deniz Sahbaz. In eerste instantie werd zijn inzet nog gestopt door de Gendtse doelman, maar de rebound werd door Kevin prima ingeschoten.

Vlak daarna kwam de Bataven weer terug in de wedstrijd. Damon van Hoften, uitblinker aan De Bataven-zijde, schoot een vrije trap onberispelijk binnen over de ‘kansloze’ Frans van Oldeniel: 1-2.

De Bataven probeerde daarna de gelijkmaker te forceren, maar kwam niet door de Raalter defensie. Rohda Raalte daarentegen kreeg nog een aantal grote kansen via Kevin Peppels, Julian van Hoogstraten en Sven Pazie. De keeper van De Bataven was steeds een sta-in-de-weg.

Volgende week zondag kan de 2e periode binnen gehaald worden in de thuiswedstrijd tegen BVC’12.

‘16 0-1 Robin Bijker; ’49 0-2 Kevin Peppels; ’52 Danon van Hoften
Geel: Emiele Lieuwen & Renzo van Duren (De Bataven)
Scheidsrechter: Dhr. Kuiper

Frans van Oldeniel, Shaquile Woudstra (’78 Lars Kamperman Leferink), Burak Basut, Coen van Heun, Flynn Schrijver, Thom Strijland, Sven Pazie, Wesley Hansler, Kevin Peppels (Mart Lugtenberg), Robin Bijker (’62 Jesse Pultrum) & Deniz Sahbaz (’78 Julian van Hoogstraten)