Nieuws

Pilot bij de O10-leeftijdscategorie; meer aandacht voor iedereen!

Rohda start vanaf de 2e seizoenshelft met een pilot waarin O10-teams met elkaar samen gaan trainen. Door het samen trainen worden deze spelers alvast voorbereid op de 8 tegen 8 wedstrijden die ze volgend seizoen in de O11-competitie gaan spelen. In de O11 worden de teams dus groter en moeten ze worden heringedeeld. Het voordeel van gezamenlijke trainingen is dat formeren van O11-teams met spelers van een vergelijkbaar ontwikkelingsniveau beter kan worden georganiseerd.

Aanleiding 

Sinds het begin van dit seizoen werken we met het technisch kader van de jeugdopleiding aan een verdieping van het Rohda 2.0 beleid. We kunnen trots stellen dat we al een heleboel bereikt hebben voor onze jeugdspelers en hun begeleiders! Zo traint iedereen op dezelfde twee momenten in de week, kan gebruikt gemaakt worden van dezelfde materialen, hebben alle trainers toegang tot dezelfde oefenstof (via Teams en WhatsApp) en worden thema’s van de week (aanvallen of verdedigen) door alle teams uitgevoerd. 

De logische vervolgstap is om spelers de aandacht te geven die ze op basis van hun individuele ontwikkeling verdienen. Dat gaan we doen door elke speler de kans te geven om op zijn of haar eigen niveau te kunnen ontwikkelen. Van de spelers die met de bal onder het kussen slapen tot de spelers die gewoon lekker bezig willen zijn met een bal.

Dat wat we in het najaar in de tekenkamer hebben bedacht en afgestemd met de betrokkenen, gaan we vanaf januari serieus toetsen in de praktijk met de O10-teams.

Pilot 

Vanaf 11 januari trainen de O10-teams elke woensdag in groepen. Daarbij hebben de trainers wekelijks contact met veldcoördinator en regelmatig met de technisch coördinatoren, zodat de voortgang nauwlettend gevolgd kan worden. Elke vier weken evalueren we met de betrokkenen of deze nieuwe manier van trainen werkt en hoe die ervaren wordt. Op die manier kan waar nodig snel bijgestuurd worden.

In het voorjaar organiseren we nog een ouderavond, waarin we toelichting geven op het geheel.

Voetbalgroet,

Technische Commissie Rohda

Voor jou geselecteerd

Naar boven